Grand Prix: Robertson en Selby verliezen, Williams door

Neil Robertson heeft vandaag in de tweede ronde van de Grand Prix in Wales verloren. Hij verloor in een spannende wedstrijd met 4-3 van Mark Davis. Ook wereldkampioen Mark Selby moest het veld ruimen. Hij verloor met 4-2 van Martin Gould.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Robertson kwam 3-1 voor te staan, maar moest toekijken hoe Davis met breaks van 77 en 81 weer langszij wist te komen. In de decider gingen de kansen op en neer en werd er tactisch gespeeld. Na een uur spelen in de decider wist Davis op de laatste zwarte bal de beslissing te forceren.

Mark Selby begon zijn wedstrijd tegen Gould met een 88-break, maar zag toen Gould drie frames op rij winnen met onder andere een 113-break. Selby dreigde even aan zijn bekende comeback te beginnen door met een 84-break het vijfde frame te pakken, maar in het zesde frame wist Gould, met hulp van een fluke op rood, een 67-break te maken en zo de wedstrijd voor zich op te eisen.

Mark Williams had wederom een decider nodig om de wedstrijd te beslissen. Ricky Walden kwam 2-1 en 3-2 voor te staan, maar Williams wist steeds weer de score gelijk te trekken. In de decider kreeg Walden de eerste kans, maar Williams wist de beslissende break te maken. Met een 78-break wist hij zijn plaats in de kwartfinale te pakken.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Ook Graeme Dott had een decider nodig om zijn plaats in de kwartfinale af te dwingen. Met een 4-3 overwinning op Liang Wenbo lijkt Dott in een iets betere vorm te zijn dan de rest van het seizoen, waar hij steeds in de eerste of tweede ronde zijn koffer moest pakken.

Ronnie O’Sullivan had beduidend minder lang nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Hij won in een wedstrijd van een uur met 4-0 van Robert Milkins.

Alle uitslagen, livescoring en overzicht van komende wedstrijden vind je hier.

Er wordt vandaag niet gespeeld. De kwartfinales zijn vrijdag.

Lees ook:India Open: Williams verslaat Trump, Higgins verliest door whitewash van Davis
Lees ook:Brecel naar kwartfinale UK Championship!
Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:German Masters: Ebdon verslaat Higgins
Lees ook:Selby verslagen op German Masters, Trump mist 147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.