Grand Prix: Higgins en Ding verslagen

De tweede dag van de World Grand Prix in Wales nadert zijn einde. Morgen gaan de laatste 16 spelers aan tafel om hun plek in de kwartfinale te bevechten. Wie bleven er vandaag overeind staan?

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Verrassende naam die naar huis gestuurd is, is John Higgins. In een spannende wedstrijd won Graeme Dott het Schotse onderonsje. Met tactisch spel wist Dott in de decider de spanning te weerstaan en de beslissende ballen te potten.

Een andere verrassende naam die al naar huis vertrekt is Ding Junhui. Ding verloor met 4-1 vanmiddag van Ricky Walden. Ding heeft een zeldzaam slecht seizoen, zeker in vergelijking met vorig seizoen, waar hij de ene na de andere titel binnen sleepte.

Joe Perry wist Ben Woollaston met een 4-0 whitewash opzij te zetten. Perry scoorde in het tweede frame van de wedstrijd een 139-break, wat de hoogste is van dit toernooi tot nu toe.

Ook Peter Ebdon is door naar de volgende ronde. Hij won in een zeer spannende wedstrijd met 4-3 van Shaun Murphy. In het beslissende frame weet Ebdon een 136-break te produceren en daarmee zijn plaats in de tweede ronde te bewerkstelligen.

Spannend was het ook tussen Mark Williams en Ryan Day. Day wist een 3-1 voorsprong nog weg te geven en de wedstrijd te verliezen. Ook in de decider had Day kansen, hij kwam 60-2 voor te staan, maar de thuisspelende Williams wist de wedstrijd met een 53-break en het potten van de laatste blauwe bal de score gelijk te trekken, om vervolgens met een enorme fluke op roze, waarbij zwart voor de middenpocket ligt, de wedstrijd te beslissen.

Op het moment van schrijven zijn er nog twee wedstrijden bezig. Voor livescoring verwijs ik je naar hier, en natuurlijk naar Eurosport die vanavond live uitzendt op Eurosport 1.

Lees ook:Grand Prix: Robertson en Selby verliezen, Williams door
Lees ook:Higgins naar huis op UK Championship
Lees ook:China Open: Higgins door na spannende decider
Lees ook:Ebdon wint nachtelijke thriller
Lees ook:India Open: Brecel door, Ding naar huis

2 reacties op “Grand Prix: Higgins en Ding verslagen

  1. Dutchnugget

    Spannend toernooi dit.
    hmmm,ik zal de link doorsturen naar Joe Perry.
    Die wil hem vast nog wel eens zien. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.