German Masters: Magische snookeravond in Berlijn

Je hebt van die snookeravonden, die kunnen niet lang genoeg duren. Je zou ze het liefste willen inlijsten en heel lang naar willen blijven kijken. Vanavond was zo’n avond. Tijdens de kwartfinales was het een en al vuurwerk bij de German Masters in Berlijn.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Als eerste was er natuurlijk de maximumbreak van Judd Trump. Trump scoorde zijn tweede maximum in zijn carrière, nota bene wederom tegen Mark Selby. De 147 zorgde ervoor dat Trump terugkwam tot een 3-2 achterstand, waarna hij het frame er op de score gelijk wist te trekken naar 3-3.

Ook de daarop volgende twee frames worden netjes verdeeld tussen de beide heren, waardoor het op een decider aankomt. In de decider krijgt Trump de eerste kansen, maar meer dan 31 punten weet hij hier niet uit te halen. Selby weet dan het frame en de wedstrijd te winnen, met een 60- en een 27-break.

Selby houdt door deze maximum trouwens een apart record. Hij is de speler op de tour met de meeste maximumbreaks tegen zich. Dit was de vijfde die hij moest incasseren….

Ook Ryan Day en Liang Wenbo hebben alle negen frames nodig om tot een winnaar te komen. Day start de partij met een 91-break, Wenbo antwoord met een 67. Wenbo pakt ook het derde frame met een 52-break, waarna Day de score gelijk trekt met een 132. Wenbo weet de voorsprong te pakken met een 57-break, maar Day is gelijk weer terug met een 85-break.

Day pakt ook het zevende frame, maar Wenbo weet weer terug te vechten naar 4-4 via een 90-break. In de decider weet Wenbo dan toch met twee breaks, een 57 en een 48 zijn plaats in de halve finale veilig te stellen.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

In die halve finale komt Wenbo uit tegen Shaun Murphy, die een thriller van een wedstrijd heeft gespeeld tegen Ronnie O’Sullivan. Murphy komt 2-0 voor te staan tegen The Rocket met breaks van 77 en 59. O’Sullivan wint dan vier frames op rij met 74, 134 en een 73-break. Die 134 is heel even de hoogste break van het toernooi, maar slechts enkele minuten later scoort Trump zijn maximum.

Murphy geeft echter niet op en vecht zich terug met 67-break en weet via een paar kleine breakjes de decider af te dwingen. In de decider komt Muprhy op voorsprong, maar O’Sullivan pakt punten terug en neemt de voorsprong over. De voorsprong is echter net niet groot genoeg, via een 34-clearance en de allerlaatste zwarte bal weet Murphy zijn halve finale plek te winnen.

De laatste kwartfinale gaat tussen Neil Robertson en Stephen Maguire. En uiteraard eindigt ook deze wedstrijd in een decider. De Australiër pakt het eerste frame met een 51-break en wint het frame op zwart, de Schot geeft echter antwoord met een 68-break. Robertson scoort vervolgens weer een 111-break, en ook de volgende frames worden netjes onderling verdeeld.

In de decider wordt het nog spannender. Maguire begint met een 29, maar Robertson antwoord met een 16- en een 53-break. Hierdoor heeft Maguire één snooker nodig. Hij legt deze en Robertson maakt een foul 7.  Robertson snookert zichzelf dan echter en met een 34-clearance weet Maguire dan, ook op de laatste zwarte bal, de wedstrijd te winnen. In de halve finale zal hij uitkomen tegen Mark Selby.

Klik hier voor de 134-break van O’Sullivan. Van de 147 van Trump zijn helaas geen beelden, aangezien het geen televisietafel was. Veel meer dan beelden van de laatste zwarte bal kan ik je niet bieden.
Mocht je het scoreverloop van vanavond nog eens rustig na willen lezen, dan klik je hier.

Lees ook:Spanning in York: drie deciders in kwartfinales
Lees ook:Robertson naar finale CoC ten koste van Perry
Lees ook:Masters: Murphy naar halve finale
Lees ook:WK: Hawkins vecht terug, maar staat met de rug tegen de muur
Lees ook:Wenbo en Trump in finale English Open

Eén reactie op “German Masters: Magische snookeravond in Berlijn

  1. Monte

    Fantastische wedstrijden heb ik gezien. Ongelofelijk dat hier geen nederlanders aan medoen en dat de pers er helemaal niks van vermeld. Was snooker van superieure kwaliteit

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.