German Masters: titelverdediger Ding verslagen door Day

Titelverdediger Ding Junhui is in de eerste ronde van de German Masters verslagen door Ryan Day, met 5-4. Ding kwam 3-2 voor te staan met twee 70+breaks, waarna Day de score gelijk wist te trekken. Ook de 4-3 voorsprong van Ding werd weer rechtgetrokken door Day, terwijl Junhui de matchball met de roze bal nog op zijn keu had gehad.

german masters 2014 - day-ding

In de decider scoort Day een 82-break, waarmee hij de wedstrijd definitief beslist. Ding gaf na de wedstrijd aan dat dit niet zijn beste jaar is. Hij was wel vol vertrouwen naar Berlijn gekomen, maar mist misschien wat wedstrijdritme, doordat hij de European Tour Events niet speelt.

De winnaar van de Haags Open is ook in de eerste ronde uitgeschakeld. Michael Georgiou verloor met 5-3 van Alfie Burden. Burden scoorde in het laatste frame nog een 112-break.

Mark Allen wist met 5-2 Mark Williams naar huis te sturen. Met 4 breaks boven de 50 was Allen duidelijk de betere speler.
Ook Shaun Murphy en Ronnie O’Sullivan hebben vrij eenvoudig hun plaats in de tweede ronde verdiend. Zij wonnen respectievelijk van Michael Wasley en Mark Davis, met 5-2 en 5-1. Met O’Sullivans breakbuilding is niets mis, met 3 breaks boven de 60, plus een 93 en een 117 zat er weer genoeg vuur in zijn spel.

Vanavond volgen de eerste wedstrijden van de tweede ronde. Voor een overzicht hiervan klik je hier.

Lees ook:German Masters: speelschema dag 2
Lees ook:Steve Davis verliest bij WK kwalificaties, Drago verliest tourkaart
Lees ook:German Masters: Trump en Robertson beide door met whitewash
Lees ook:Luca Brecel door naar 2e ronde Lissabon Open
Lees ook:WK: Ding door naar kwartfinale, Allen behoudt voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.