ET6 Polen: wie pakt de laatste plekken op Grand Prix en Grand Finale?

De Gdynia Open gaat vandaag van start. Het grote aantal amateurs dat zich had ingeschreven, zorgde ervoor dat de organisatie vandaag al moet starten met de eerste kwalificatiewedstrijden. Er zijn tevens maar 20 plekken beschikbaar voor de amateurs, veel profspelers hebben zich ingeschreven voor dit toernooi. Logisch, want er staat wel het een en ander op het spel.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Ten eerste is er natuurlijk gewoon 25.ooo euro te verdienen voor de winnaar. Maar de aandacht gaat nu vooral uit naar de rankingstand na dit toernooi, want dat is bepalend voor de Grand Finales van de PTC en World Grand Prix. Bij beide toernooien is veel geld te verdienen, dus het is zaak te zorgen dat je daar bij bent als profspeler.

Aan de World Grand Prix mag je meedoen als je in de top-32 staat van de één-jarige ranking. De eerste 29 spelers op deze lijst, zijn zeker van hun plek. Zij staan zo ver voor dat ze er niet meer vanaf gehouden kunnen worden. De laatste drie plekken, dat wordt nog even spannend komende week. Luca Brecel is één van die drie namen.

Voor de Grand Final van de PTC zullen 24 spelers van de European Tour afreizen naar Thailand. Daar voegen de 8 spelers van de Asian Tour zich bij hen, waarna er gestreden zal worden om de eerste plaats, waarmee 100.000 pond (!!) te verdienen valt. Brecel staat 18e op de European Order of Merit en maakt dus een goede kans om aan dit toernooi mee te mogen doen.

Brecel staat de eerste ronde in Polen geloot tegen Hammad Miah. Een aantal Aziatische spelers missen trouwens in Polen, zij konden geen visum krijgen.

Vanuit Nederland en België doen er ook een flink aantal amateurs mee, acht Belgen zullen de kwalificaties spelen en één Nederlander. De eerste wedstrijden zullen vanaf half 11 gespeeld worden. De hele lijst en een overzicht van de te spelen wedstrijden is hier te vinden. De kwalificaties worden niet uitgezonden op televisie, maar vanaf vrijdag zendt Eurosport het toernooi uit.

Prosnookerblog heeft een heel artikel over hoe het precies zit met de plaatsing voor de toernooien.

Lees ook:Loting kwalificaties WK live te volgen
Lees ook:Nieuw initiatief binnen snooker in Nederland: ClickSite Grand Prix
Lees ook:Inschrijving voor PTC-event Rotterdam nu open
Lees ook:European Tour: Amateur Cup geschrapt
Lees ook:Kijktip: Hendry en Brecel vanavond op Belgische tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.