Inschrijving voor PTC-event Rotterdam nu open

snooker symboolfotoIedereen die in juli wil meedoen aan het Rotterdam Open, het eerste professionele snookertoernooi in Nederland sinds 1991, kan zich nu inschrijven.

World Snooker heeft het zogenoemde entry pack gepubliceerd waar alle relevante informatie in vermeld staat. Inschrijven kost £100 en kan tot vrijdag 14 juni om 13 uur.

Aan het hoofdtoernooi van het Rotterdam Open zullen precies 128 spelers meedoen. Hoeveel amateurs uit de voorronde doorstromen naar het hoofdtoernooi is afhankelijk van het aantal Main Tour-profs dat inschrijft.

De profs worden uiteraard rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.

De Main Tour telt 128 profs. Theoretisch zouden zij dus alle plekken in het hoofdtoernooi kunnen innemen. In dat geval komt de voorronde voor amateurs te vervallen.

Het is nu nog onduidelijk hoeveel profs daadwerkelijk naar Rotterdam zullen komen.

In tegenstelling tot sommige andere European Tour-events zal in Rotterdam géén aparte Amateurs Cup worden gespeeld. Amateurs die inschrijven hebben dan ook alleen recht op deelname aan de voorronde op donderdag 18 juli.

Een aantal amateurs wordt wellicht direct in het hoofdtoernooi ingeloot; dit is mede afhankelijk van het aantal ingeschreven profs.

Het hoofdtoernooi wordt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli gespeeld.

Lees ook:Tickets voor PTC-event Rotterdam Open te koop
Lees ook:Q & A Rotterdam Open: Het toernooi
Lees ook:Q & A Rotterdam Open: Wie wat waar…?
Lees ook:Rotterdam Open krijgt ijzersterk deelnemersveld
Lees ook:Poll: Ga jij naar het Rotterdam Open?

7 reacties op “Inschrijving voor PTC-event Rotterdam nu open

  1. Annet

    Dat het amateurevent er niet bij is, niet uniek voor Rotterdam. Ook Sofia zal deze niet hebben, sterker nog, ik begreep dat dit helemaal geschrapt is door de WSA.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Dank voor de aanvulling, Annet. Zeker staat Rotterdam daarin niet alleen, de tekst zegt ook: “In tegenstelling tot sommige andere European Tour-events…” Dat de Amateur Cups helemaal geschrapt zijn, wist ik nog niet.
      In Sofia doen overigens maar zeven Bulgaarse amateurs mee aan de voorronde, plus vijf amateurs uit de UK. Begrijpelijk, want als je geen Amateurs Cup hebt, is £100 nogal prijzig om wellicht slechts één potje tegen een andere amateur te mogen spelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jan Verhaas

        Er doen in Bulgarije veel meer amateurs mee, ongeveer 50. In totaal zijn er 134 spelers ingeschreven. Ongeveer 75 Main Tour spelers en de rest amateurs. Het is dus niet zo dat alle ingeschreven amateurs op de donderdag spelen. Via loting wordt het hoofdchema ‘vol’ gemaakt. Omdat er meer dan 128 zijn worden er op de donderdag dus 6 kwalificatie wedstrijden gespeeld voor de 6 nog ‘open’ plekken in het hoofdschema. Hetzelfde kan gebeuren in Rotterdam. Stel; er zijn 90 profs die inschrijven en 60 amateurs, dan worden van die 60 amateurs er 16 automatisch in het hoofdschema geloot en 44 amateurs spelen op donderdag 1 match zodat er daarvan 22 overblijven voor het hoofdschema. Hopelijk is dit nu iets duidelijker.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Goede uitleg, dank daarvoor, Jan!
          Weet jij of de Amateurs Cup die parallel aan sommige European Tour-events werd gespeeld, dit seizoen inderdaad is afgeschaft?

            /   Beantwoorden  / 
  2. Joris

    Niet echt duidelijk waar je moet inschrijven!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joris

    Thx. Ben benieuwd naar het succes. Heb ook zo mijn bedenkingen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.