Toerkaart Yan Bingtao een jaar uitgesteld

De 15-jarige Yan Bingtao had een plek op de maintour verdiend door het amateur WK van de IBSF te winnen, maar zal deze plaats dit jaar nog niet innemen. De jonge Chinees krijgt het nog niet voor elkaar een werkvisum aan te vragen voor de UK en de rest van Europa.

logo World Snooker

Hierop is besloten door Worldsnooker dat zijn recht op de main tour-plaats gewoon in stand blijft, maar dat dit een jaartje wordt opgeschoven, zodat Yan de kans krijgt alle visum-perikelen op te lossen. Eerder had Worldsnooker hetzelfde gedaan voor Hossein  Vafei Ayouri, die door dezelfde problemen pas dit jaar kon starten op de main tour. Yan heeft dus vanaf seizoen 2016-2017 een 2-jarig ticket voor de main tour.

Zijn plaats voor komend seizoen zal worden ingenomen door de Braziliaan Igor Figueiredo. Door de enorme hoge kosten waar de Braziliaan tegen aan liep kon hij lang niet alle toernooien spelen de afgelopen twee seizoenen op de main tour, waardoor hij zijn ticket weer verloor dit voorjaar. Worldsnooker hoopt dat het snooker in Zuid-Amerika de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen en de sport daar meer op de kaart te zetten.

Lees hier meer over de wildcard voor Figueiredo en het uitstellen van Yan’s ticket.

Lees ook:Igor Figueiredo keert terug op Main Tour
Lees ook:Tourticket naar Pan-American Snookerchampionship winnaar
Lees ook:Eerste Braziliaanse zege op Main Tour
Lees ook:Alfie Burden is wereldkampioen
Lees ook:Figueiredo wint weer, White eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.