EK 6-reds van start

Het Europees Kampioenschap 6-reds gaat vandaag van start. Namens Nederland zullen vier deelnemers in actie komen, namens België één. 

© Ellen Demarré

© Ellen Demarré

Bij de Belgen speelt alleen Wendy Jans mee, bij de Nederlanders zijn Manon Melief, Kevin Chan, Peter Bertens en Sander Tierolf aanwezig.

Het is een vol schema vandaag, alle poulewedstrijden worden vandaag gespeeld. Klik hier om de wedstrijden vandaag te volgen. Morgen worden de laatste wedstrijden gespeeld in de knockoutfase. Aansluitend zal het EK voor teams, senioren en dames gehouden worden.

Lees ook:Fabrie wint seniorentoernooi Maassluis
Lees ook:Moeizame start op EK in Litouwen
Lees ook:Kevin Chan wint seniorentoernooi in Vlaardingen
Lees ook:Wie gaat het naar het EK in Litouwen?
Lees ook:Seniorenranking: Dikstra koploper na toernooiwinst

4 reacties op “EK 6-reds van start

  1. Rob Feenstra

    Hoe is het mogelijk dat de inschrijving voor de EK 6- reds al gesloten is terwijl hier in Nederland het kampioenschap nog gespeeld moet worden? Met gevolg dat de Nederlands kampioen M. Stutten niet uitgezonden kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Sluitingsdatum was 1 mei, daar kan de KNBB niks aan doen, dat wordt bepaald door de Europese bond, de EBSA. Dit was overigens een week na het NK 6-reds, dus theoretisch had Mark Stuten er heen gekund.
      Het EK 6-reds is een toernooi voorafgaand aan het EK teams/dames/senioren en wordt NIET vergoed door de KNBB. De spelers die nu meedoen zijn daar op eigen kosten.

      De KNBB heeft trouwens een oproep gedaan aan spelers die mee wilden doen: http://www.knbb.nl/snooker/96/nieuws/4548/ek-snooker-2016-voor-dames-senioren-teams-en-6-reds/

        /   Beantwoorden  / 
    2. RuudK

      De spelers die meedoen hebben de olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” als motto vermoed ik kijkende naar de uitslagen.
      Vraag mij af of dat in het beste belang is van de snookersport in Nederland. De KNBB mag best de lat iets hoger leggen wat mij betreft m.b.t. wie mee kan en mag doen op EK’s en WK’s.

        /   Beantwoorden  / 
    3. Eddy

      Ik had ook graag onze teamgenoot en NK kampioen 6-reds Mark Stuten daar willen zien (en hijzelf ook).

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.