Dott wint thriller tegen Robertson

Graeme Dott heeft de thriller tegen Neil Robertson gewonnen. De wedstrijd tussen Dott en titelverdediger Robertson leek een zeer snelle te worden. Niets was minder waar. Dott kwam heel snel 5-0 voor te staan, maar toen kantelde de wedstrijd.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Ondanks opvallende veel kicks aan Robertson’s kant, maakt hij toch er 5-5 van, met breaks van 72, 100, 59, 106 en 79. In de afgedwongen decider krijgt Dott de eerste kans, waar hij een 22-break uit maakt. Robertson maakt een 15-break, waarna Dott een mooie 56-break weet te maken. Robertson sputtert dan nog wat tegen, maar geeft zich uiteindelijk gewonnen en moet de plaats in de kwartfinale aan Dott afstaan.

Het verlies van Robertson heeft nog andere gevolgen, maar daarover later vandaag meer.

Ook aan de zegereeks van James Cahill is gisteravond een einde gekomen. Hij verloor met 6-2 van Mark Davis bij de laatste 16 in de UK Championships. Waar Cahill dinsdag nog voor een upset zorgde door van Ding Junhui te winnen met 6-5, kwam hij vanavond tekort.

Een wedstrijd zonder al te veel hoge breaks, slechts twee breaks boven de 50, beide van Davis. Davis komt vrijdag terug aan tafel, hij zal dan spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Judd Trump en Rod Lawler.

 

Lees ook:Cahill heeft stalen zenuwen en verslaat Ding
Lees ook:Robertson naar finale CoC ten koste van Perry
Lees ook:Robertson en White uitgeschakeld, langste frame voor McManus-Pinches
Lees ook:Brecel wint eerste ronde Rurh Open
Lees ook:Dott stormt de volgende ronde in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.