Cahill heeft stalen zenuwen en verslaat Ding

James Cahill heeft de wedstrijd van zijn carrière gespeeld bij de laatste 32 van het UK Championship. Ondanks het late tijdstip wist hij veel spelers aan de buis gekluisterd te houden. Uiteindelijk won Cahill de wedstrijd tegen Ding Junhui met 6-5, nadat hij eerder met 5-1 had voorgestaan.

Cahill

Ding trapte de wedstrijd af met een 134, waarna Cahill antwoord gaf met een 100-break. Ook de vier volgende frames wist Cahill naar zich toe te trekken. Op 5-1 kreeg Ding de overhand en trok hij de wedstrijd bij tot 5-4. In het tiende frame had Cahill de wedstrijd op zijn keu liggen, maar hij faalde in het afmaken.

In de decider die daarop volgde maakte Cahill onder de enorme druk een prachtige break 56, waarna hij de wedstrijd met het wegspelen van de laatste rode ballen in zijn voordeel besliste. Cahill komt nu in de volgende rond uit tegen Mark Davis. Deze wedstrijd van de laatste 16 wordt vanavond al gespeeld.

Leuk detail: in de UK was Cahill na de wedstrijd trending topic op Twitter.

Rod Lawler heeft Mark Allen weten te verslaan. Na een 3-0 achterstand wist Lawler terug te komen naar 4-4 en uiteindelijk de wedstrijd te beslissen op 6-4. Allen begon de wedstrijd goed, het eerste frame maakte hij gelijk een 138-break. Het derde frame kwam daar een 115 achteraan, maar toen kwam Lawler beter in zijn spel.

Allen zei na afloop op Twitter dat hij goed gespeeld had en weinig gemist had, maar dat Lawler onverslaanbaar leek. Lawler komt nu donderdag uit tegen Judd Trump.

Voor alle overige uitslagen en geplande wedstrijden verwijs ik je naar deze site.

Lees ook:Dott wint thriller tegen Robertson
Lees ook:Allen – Walden in finale PTC Finals
Lees ook:Robertson en White uitgeschakeld, langste frame voor McManus-Pinches
Lees ook:Titelverdediger Murphy verliest in 1e ronde Masters
Lees ook:Carter verslaat Trump bij China Championship

2 reacties op “Cahill heeft stalen zenuwen en verslaat Ding

  1. Eric Willemsen

    Zat ook aan de buis gekluisterd gisteravond/vannacht. Geweldige partij! In het tiende frame stond Cahill al 68-0 voor met 59 op tafel. Hij miste toen met de rest een rode die vlak voor de groene pocket lag en die hij – om welke reden dan ook (adrenaline?) – veel te hard speelde in plaats van hem simpel binnen te rollen. Ding vond daarna zijn snooker met een aansluitende free ball en pakte het frame nog. Sterk van Cahill dat hij na het missen van die opgelegde kans en het verspelen van een 5-1 voorsprong tegen Ding zo’n fantastische break in de decider speelde.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DM

    Super knap van Cahill hoewel Ding er weer niet lekker inzat. Heel benieuwd naar zijn ontwikkeling de komende jaren! En ook of Ding de vorm weer eens terug gaat vinden..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.