Faab verliest Europees debuut, Brecel ronde verder

Vandaag was de eerste volledige dag van de Paul Hunter Classic. Het memorial-toernooi, voor de veel te vroeg overleden Paul Hunter, wordt jaarlijks georganiseerd in Furth, Duitsland en is dit jaar het tweede toernooi van de European Tour 2014-2015. Vandaag kwamen alle amateurs in actie, vechtend voor een plaatsje bij de wedstrijden van de laatste 64, die op vrijdag en zaterdag gespeeld gaan worden.

Raymon Fabrie NK 2014

(c) Jerom Meeus

Voor het eerst sinds 1997 verscheen Raymon Fabrie weer op het Europese toneel. De Faab had een lastige tegenstander getroffen in Jordan Brown. Fabrie verloor de wedstrijd na lastig en geforceerd positiespel met 4-2.

Verder opvallend vandaag was dat de twee beste dames van Europa beide aan tafel kwamen. De Belgische Wendy Jans was de eerste ronde vrij geloot en kwam in de tweede rond uit tegen Josh Boilaeu, die zij met 4-0 verloren moest geven. Reanne Evans deed het beter, zij speelt vanavond nog haar derde ronde partij, na twee winstpartijen van 4-0 en 4-1, inclusief een break 105.

Wendy jans Reanne Evans Furth Paul Hunter Classic 2014

(c) Monique Limbos

Hans Blanckaert speelt vanavond nog zijn derde ronde partij, tegen Luca Kaufmann. De overige Nederlanders en Belgen zijn niet voorbij de tweede ronde geraakt.

Ken Doherty heeft blijkbaar een koutje gevat na zijn icebucketchallenge. Hij heeft zich afgemeld, waardoor Luca Brecel zonder te spelen een ronde verder is. Hij komt vrijdagmiddag voor het eerst in actie.

Alle uitslagen zijn hier te volgen.

Lees ook:Eerste Belgen uitgeschakeld op Gdynia Open
Lees ook:Paul Hunter Classic: Fabrie terug van weggeweest
Lees ook:AT: Alle favorieten door
Lees ook:Geen punten laten liggen op dag 3 van WK in Egypte
Lees ook:Eerste Nederlanders en Belgen succesvol van start op Paul Hunter Classic

Eén reactie op “Faab verliest Europees debuut, Brecel ronde verder

  1. john

    Hans Blanckaert heeft gewonnen en mag nu tegen Marco Fu!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.