ET Riga, dag 2: Robertson naar huis

Nu de bovenste helft van het schema gespeeld is, tot en met de laatste 32, zijn er 8 spelers die zich geplaatst hebben voor de laatste 16, die op zondag gespeeld zal worden. Onder hen is niet Luca Brecel. Na de succesvolle winstpartij tegen Nico Elton, wist Brecel dit niveau niet vast te houden tegen Mark Davis. Hij verloor de wedstrijd met 4-0.

australian open 2014 - robertson-trump 1st session

De acht spelers die wel door zijn:
Sean O’Sullivan, speelt zondag tegen Mark Davis. Naast zijn winst op Brecel won Davis ook van Michael Holt. Holt had een 3-1 voorsprong maar wist deze niet te verzilveren. O’Sullivan won van Jak Jones met 4-3, die op zijn beurt weer Neil Robertson met dezelfde cijfers had weten te verslaan. De hoogste break stond wel even op naam van Neil Robertson, hij maakte in de wedstrijd tegen Ross Muir een 131 totall clearance. Die wedstrijd wist Robertson nipt te winnen met 4-3.

Mark Williams, speelt zondag tegen Mark Allen. Allen stond met 3-0 achter tegen Ben Woollaston, maar wist ook de wedstrijd niet naar zich toe te trekken.

Matthew Selt speelt morgen tegen Anthony McGill. Ook McGill ging met de hakken over de sloot. Hij versloeg in een decider voormalig wereldkampioen Graemme Dott. McGill kwam 3-1 voor, maar had de decider nodig om het af te maken.

De laatste wedstrijd uit de bovenste helft van de laatste 16 gaat tussen Chris Wakelin en Judd Trump. Wakelin bereikte de laatste 16 door te winnen van Ricky Walden. Ook Trump had in zijn tweede partij tegen Sam Baird een decider nodig, maar de laatste wedstrijd vandaag tegen Nigel Bond leverde hem weinig problemen op. Het tweede frame scoorde Trump een 137, waarmee hij Neil Robertson van de hoogste break beroofde.

Met het vertrek van Neil Robertson is één van de grote favorieten uitgeschakeld. Maar morgen komen er nog genoeg grote namen in actie. Kijk hier voor alle uitslagen en voor de geplande wedstrijden van morgen.

Lees ook:Halve finale’s ET1 bekend, Trump naar huis
Lees ook:PTC 4: Higgins en Trump uitgeschakeld
Lees ook:O’Sullivan en Robertson uitgeschakeld op World Grand Prix
Lees ook:Higgins naar huis op UK Championship
Lees ook:McGill met sterk spel naar winnaarsgroep CL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.