WK: Selby na zege op Robertson in finale

Mark Selby wordt zondag en maandag de tegenstander van titelverdediger Ronnie O’Sullivan in de finale van het WK snooker in Sheffield.

O’Sullivan plaatste zich vrijdag al, Selby volgde vanavond door vijf van de laatste zeven frames te winnen in een hoogstaande semifinale tegen Neil Robertson, 17-15.

O’Sullivan kan maandag zijn derde wereldtitel op rij en zesde in totaal winnen. Selby speelt zijn tweede finale na 2007, toen hij van John Higgins verloor. Morgenochtend lees je op snooker.blog.nl een uitgebreide voorbeschouwing op deze partij.

world champs 2014 - selby-robertson 4th session

…Selby klopt Robertson en bereikt voor het eerst sinds 2007 de WK-finale…

Afgezien van de beginfase donderdag, toen Robertson met 1-2 vóór kwam, bouwde Selby in de eerste drie sessies telkens een voorsprong op.

Maar net zo vaak werd die weer teniet gedaan door de Australiër. De slotsessie begon vanavond dan ook op 12-12, en bij het interval stond het 14-14.

Eerst kwam Robertson met een 77 weer eens op voorsprong (12-13). Onder meer met een 79 nam Selby het heft weer in handen (14-13) voordat Robertson met een half-century gelijk maakte. Uit de best-of-33 was een best-of-5 geworden.

world champs 2014 - robertson-selby 4th session

…Robertson komt op 12-13 maar verliest vijf van de volgende zeven frames…

Opvallend was dat beide spelers, die toch niet vies zijn van een stevig safetyduel, naarmate de partij vorderde steeds nadrukkelijker voor de aanval kozen.

Het leverde een fraai schouwspel op met schitterende pots maar ook met missers na riskante pogingen. Uiteindelijk wist Selby zijn kansen beter te benutten.

Met een 77 en een 54 kwam hij tot op één frame van de zege (16-14) voordat Robertson – hoe anders dan met een century – nog een keer dichterbij kwam. Met een beheerste break van 74 trok Selby de overwinning daarna naar zich toe.

[pictures Mark Selby & Neil Robertson © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Robertson en Murphy op kleine voorsprong
Lees ook:WK: Selby wint eerste slag van Robertson
Lees ook:WK: O’Sullivan al bijna in finale, maar tegen wie?
Lees ook:WK: O’Sullivan heeft finale binnen handbereik
Lees ook:WK: Selby op voorsprong na bizarre sessie

5 reacties op “WK: Selby na zege op Robertson in finale

  1. john

    Was een hele goede wedstrijd van beide heren ben benieuwd of Marc Ronnie kan bijbenen morgen.
    Toch blijft Ronnie de fvouriet voor mij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DM

    Moeilijk! R’OS heeft alleen tegen Perry bij hoeven schakelen wat m.i. (niks ten nadele van Perry) vooral aan zichzelf lag. Daarnaast verwacht ik dat van alle mensen die zich laten overrompelen door de R’OS bulldozer dat MS nog wel eens unimpressed kan blijken..

    Het wordt sowieso beter dan vorig jaar!

      /   Beantwoorden  / 
  3. john

    In het kader van voorspel de uitslag…
    Ronnie-VS-Marc—-18-11

      /   Beantwoorden  / 
  4. DM

    ROS 18-13 MS
    (ik heb m’n geld op MS gezet, maar ik ga er stiekem ook wel vanuit dat ROS niet te houden is)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Martin

    Ik gun het Selby wel gezien het feit dat hij in de finale stond van het UK en The Masters.Drie keer is scheepsrecht mag nu wel uitkomen.Zeker is dat O’Sullivan het niet cadeau krijgt van deze klassespeler.En ik hoop niet dat Selby met hetzelfde trauma opgescheept wordt als b.v. White en Stevens die,ondanks meerdere pogingen en genoeg kansen,nooit de WK-titel hebben gepakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.