WK: O’Sullivan heeft finale binnen handbereik

Titelverdediger Ronnie O’Sullivan heeft vanavond een grote stap gezet op weg naar de finale van het Betfair wereldkampioenschap in de Crucible in Sheffield.

O’Sullivan vergrootte zijn voorsprong in de halve finale tegen Judd Trump tot 14-10, en heeft zaterdag (15.30 uur) nog slechts drie frames nodig om de eindstrijd te bereiken.

O’Sullivan liep eerst tot 13-8 uit maar moest zich zien te hervinden na een akkefietje in frame 23, dat hem op een waarschuwing van referee Michaela Tabb kwam te staan.

world champs 2013 - o'sullivan-trump 3rd session

…O’Sullivan is hard op weg naar zijn tweede WK-finale op rij…

O’Sullivan wilde het frame opnieuw laten beginnen met een re-rack, maar Trump wilde liever doorspelen. Na een zwak shot maakte O’Sullivan even later buiten het zicht van de camera’s een schunnig handgebaar, waarop Tabb hem een waarschuwing gaf.

“Ik wil naar huis”, was de reactie van O’Sullivan, die het frame later verloor.

In het slotframe van de sessie stond The Rocket echter alweer op scherp en met een fraaie break van 89 bracht hij de marge met Trump weer op vier frames, 14-10.

world champs 2013 - trump-o'sullivan 3rd session

…Trump moet zaterdag 7 van de 9 resterende frames winnen…

O’Sullivan liep vanavond eerst vlot uit naar 11-7, daarna begon Trump eindelijk beter te spelen. Hij scoorde een 117 – de enige century van de partij – en kwam in alle volgende frames eerst op voorsprong. Een paar kansen verzilverde hij, een paar ook niet.

Met vier frames achterstand staat Trump zaterdag voor een bijna kansloze missie: van de maximaal nog negen te spelen frames moet hij er zeven zien te winnen.

De winnaar speelt zondag en maandag in de eindstrijd tegen Ricky Walden of Barry Hawkins. In die halve finale staat het na twee van de vier sessies 9-7 voor Walden.

[pictures Ronnie O'Sullivan & Judd Trump © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ronnie O’Sullivan bijna zeker van eindstrijd
Lees ook:Ding bereikt tweede rankingfinale op rij
Lees ook:O’Sullivan, Carter koersen af op herhaling WK-finale 2008
Lees ook:Qualifier Walden zet Allen op achterstand
Lees ook:WK: O’Sullivan overtuigend naar vijfde WK-finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.