Qualifier Walden zet Allen op achterstand

Ricky Walden won vanmiddag vier frames op rij tegen Mark Allen en begint straks op 5-3 aan de slotsessie van hun halve finale op het William Hill UK Championship.

De Engelsman heeft vanavond nog vier frames nodig om zich te plaatsen voor de eindstrijd. Judd Trump is al zeker van die finale: hij won gisteren met 9-7 van Neil Robertson.

Walden, die als enige qualifier tot de laatste vier in York wist door te dringen, beleefde een opvallende comeback nadat Allen eerst op een 1-3 voorsprong was gekomen.

…Walden pot zijn eerste bal van de halve finale tegen Allen…

Walden scoorde weliswaar een break van 124 in het tweede frame, maar moest aanvankelijk toezien hoe Allen de dominante speler was.

De Noord-Ier, in zijn zesde halve finale maar nog steeds wachtend op zijn eerste rankingfinale, liep mede dankzij series van 85 en 54 uit naar 1-3.

Die twee frames achterstand bij het interval moet Walden hebben gewekt. De Shanghai Masters-kampioen van 2008 oogde na de hervatting plots veel zelfverzekerder.

Hij kreeg ook wel een paar goede kansen gepresenteerd door Allen, die pech had (of was het slordigheid?) met een paar safeties. Walden maakte er dankbaar gebruik van.

…Allen begint goed maar staat inmiddels met 3-5 achter…

Walden liet breaks van achtereenvolgens 60, 66, 98 en 127 noteren en liep dus uit naar 5-3, waarbij Allen in de laatste twee frames geen enkele bal kon potten.

Ik denk dat Walden nog best een paar frames door had willen spelen in de middagsessie. Het wordt spannend of hij deze flow ook kan meenemen in de beslissende fase van deze halve finale, die om 20.00 uur (Nederlandse tijd) wordt voortgezet.

[pictures Ricky Walden & Mark Allen © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ricky Walden wint Bluebell Wood Open
Lees ook:Allen pakt derde major-titel bij PTC Finals
Lees ook:Walden wint International Championship
Lees ook:WK: O’Sullivan heeft finale binnen handbereik
Lees ook:Neil Robertson wint General Cup in Hong Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.