China Open: Titel voor Robertson of Ding?

Voor een toernooi waar Ronnie O’Sullivan niet aan de start verschijnt, is Neil Robertson tegen Ding Junhui natuurlijk de absolute droomfinale.

De Australiër, die titelverdediger is, en de Chinees, die het toernooi in 2005 won, starten vanochtend (8.30 uur) aan hun finale van het China Open.

Naast O’Sullivan, die nu eenmaal niet alle toernooien speelt, zijn Robertson en Ding dit seizoen de dominante spelers. De negen rankingevents tot nu toe kenden pas één finale (de PTC Grand Final vorige week) waarin geen van beiden speelde.

china open 2014 - robertson-carter

…Robertson, hier in de halve finale tegen Carter, is de titelverdediger…

Robertson won twee van zijn drie finales, Ding vier van zijn vijf.

Daarmee is Ding nog steeds in de running om het record van Stephen Hendry te evenaren: de Schot won beginjaren ’90 eens vijf rankingevents in één seizoen.

Robertson jaagt nog steeds op een heel andere mijlpaal: hij probeert dit seizoen de grens van 100 centurybreaks te passeren. Vooralsnog staat hij op 92.

china open 2014 - ding-astley

…Ding, hier in actie tegen tegen Astley, jaagt op zijn vijfde titel…

Na zeven onderlinge duels (zonder Premier en Championship League) staat Ding volgens CueTracker met 4-3 voor; hij won bovendien de laatste drie duels.

Zo won Ding in 2013 de eindstrijd van de PTC Grand Final (4-3) en de kwartfinales van zowel de Shanghai Masters (5-2) als het Indian Open (4-2). Robertson won eerder dat jaar wel in de eerste ronde van The Masters (6-5).

Zonder dat ik daar een aanwijsbare reden voor heb, denk (of gok?) ik dat Ding straks de trofee in ontvangst mag nemen. Uitslag? 10-8.

[pictures Neil Robertson & Ding Junhui © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC Grand Finals: Ding binnen uur voorbij Maflin
Lees ook:Ding Junhui completteert hattrick in Chengdu
Lees ook:German Masters: Kwartet! Vierde titel voor Ding
Lees ook:China Open: Ding wint 5e titel van seizoen
Lees ook:O’Sullivan noemt Higgins “under-achiever”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.