Lotingen voor EK Snooker U21 en teams

logo ebsaVoor het eerst sinds lange tijd vaardigt Nederland weer een speler af naar een internationaal juniorenkampioenschap.

Tim de Ruyter uit Roosendaal, die vorige maand de nationale juniorentitel pakte, doet mee aan het EBSA Europees U21-Kampioenschap in Boekarest.

Namens België zijn vier junioren van de partij: Jeff Jacobs, Sybren Sokolowski, Jan Corten en Dennis Deroose. Het EK in Roemenië duurt van 23-28 maart.

Meteen aansluitend vinden de diverse EK’s voor teams plaats.

Daaraan doet namens Nederland één team mee: Kevin Chan en Manon Melief verschijnen aan de start van de masters-competitie. Op Facebook werd al cynisch opgemerkt dat Nederland weer zijn “sterkste” team stuurt.

Volgens de KNBB waren Chan en Melief echter het enige duo dat naar het EK wilde en kon, en dat bereid was de kosten zelf te dragen.

België stuurt in totaal vier teams: Guy Hendrickx met Jurgen Van Roy en Pascal Decloedt met Gino Verheyde doen mee bij de mannen; Mario Van Herk met Alain Vandersteen en Rene Hemelsoet met Erwin Goethals bij de masters.

De EBSA heeft de groepsindelingen inmiddels bekendgemaakt:

> U21
> teams – mannen
> teams – masters
> teams – vrouwen [geen NL of BE deelname]

Lees ook:EBSA EK-Teams van start in Boekarest
Lees ook:EK teams start vandaag, met drie teams uit Belgie en Nederland
Lees ook:SnooKort: Nederland exit, België door op EK-Teams
Lees ook:EBSA EK-Teams: Groepsfase nadert ontknoping
Lees ook:EK: De tien voor Polen

Eén reactie op “Lotingen voor EK Snooker U21 en teams

  1. RuudK

    “volgens de KNBB waren Chan en Melief echter het enige duo dat naar het EK wilde en kon, en dat bereid was de kosten zelf te dragen.”

    Ik vind dit een hele slechte ontwikkeling, spelers uitsturen op basis van de grote van hun portemonnee / eigen bijdrage i.p.v. niveau. Als de KNBB zo doorgaat word het Nederlandse snooker de ‘laughingstock’ van het internationale snooker. Niets ten koste van Chan en Melief maar deze spelers hebben op dit niveau niets te zoeken. Dit beseffen ze hopelijk zelf ook.

    De KNBB zegt de ontwikkeling van snooker serieus te nemen maar dit blijkt niet uit dit soort acties. Naar Europese- en Wereldkampioenschappen moeten alleen daarvoor gekwalificeerde spelers worden uitgezonden. Als hiervoor geen budget is dan helaas geen Nederlandse vertegenwoordiging. Als spelers aan internationale toernooien willen meedoen prima, voldoende opties waar geen KNBB uitzending voor nodig is, maar niet aan deze officiële ESBA toernooien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.