The Masters: Fu verrast Trump in decider

De eerste verrassing van de Dafabet Masters in Londen is een feit: Marco Fu won in de middagpartij na een slopend gevecht met 6-5 van Judd Trump.

Trump had aanvankelijk het betere van het spel maar verzuimde vóór het interval afstand te nemen, 2-2. Daarna kwam Fu beter in zijn ritme en kwam 5-4 voor.

Trump maakte gelijk, kreeg ook de eerste kans in de decider, maar Fu pakte de zege met een 78. In de kwartfinale is Ding Junhui of Shaun Murphy zijn opponent.

masters 2014 - fu-trump

…Fu wint van Trump in de eerste ronde, 6-5…

Trump was aanvankelijk de dominante speler. Hij liet het openingsframe onnodig liggen maar liep daarna, onder meer met een 87, uit naar 2-1.

Cruciaal was frame vier, waarin ruim 55 minuten om elke bal werd gestreden. Uiteindelijk was Fu de gelukkigere, en hij nam een flatteuze 2-2 mee in het interval.

Na de hervatting bleef de stand close. Fu opende met een 138 om op 3-2 te komen, maar Trump won daarna weer twee frames op rij – waarvan een met een 120.

Fu draaide daarna de score om met twee-op-een-rij voordat Trump met zijn tweede century van de partij er toch nog een decider uit wist te slepen – vergeefs.

[picture Marco Fu © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:UK Ch’ship: Robertson op voorsprong tegen Bingham
Lees ook:China Open: Selby en Murphy naar halve finales
Lees ook:The Masters: Dott vloert Maguire in decider
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:Ali Carter en Mark Williams doen hun plicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.