The Masters: Dott vloert Maguire in decider

Een nerveuze decider had Graeme Dott maandagavond nodig om Stephen Maguire na ruim vier uur speeltijd met 6-5 te kloppen in de eerste ronde van The Masters.

Beide spelers kregen kansen op de kleuren in het dramatische slotframe, uiteindelijk was Dott de gelukkigere. Maguire had pech met een in-off bij een safetyshot op groen.

Dott maakte een double en kreeg meteen de handdruk van Maguire. Die had eerder al een frame voortijdig opgegeven, wat hem een waarschuwing en een boete kostte.

…Dott pot de laatste rode bal in de decider cushion-first…

Door die early concession kwam Maguire met 5-3 achter. Maar juist door zijn frustratie zo openlijk de vrije loop te laten, zette hij zichzelf weer op scherp.

Maguire won de volgende twee frames met breaks van 56 en 131 om er 5-5 van te maken, totdat domme pech hem de das om deed in de decider.

Dott haalde in tien pogingen nog nooit de halve finales van The Masters. Hij kan dat nu wel doen door in de tweede ronde Judd Trump of Barry Hawkins te verslaan.

Trump en Hawkins spelen vanmiddag om 14.00 uur tegen elkaar. Shaun Murphy en Ricky Walden staan tegenover elkaar in de avondpartij, die om 20.00 uur begint.

[picture Graeme Dott © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: Trump vecht zich voorbij Hawkins
Lees ook:UK Ch’ship: Maguire en Hawkins naar kwartfinales
Lees ook:WK: Murphy worstelt zich voorbij Dott
Lees ook:O’Sullivan verslagen op WK in decider
Lees ook:Regen van breaks bij Trump – Maguire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.