Rotterdam Open eerste toernooi met nieuwe dresscode

gilet-vlinderdasDe doorgaans als erg stijf betitelde dresscode in het snooker gaat overboord. Tenminste, op de European Tour.

Het Rotterdam Open is het eerste toernooi waar spelers geen hemd, vest en strik hoeven dragen maar een poloshirt mogen aantrekken. Die regel geldt daarna ook voor de resterende European Tour-events.

Dat heeft World Snooker aan alle profs laten weten. Zij krijgen voor het toernooi twee polo’s met World Snooker-logo; amateurs die het hoofdtoernooi bereiken krijgen één polo.

Bizar is dat de regel niet van toepassing is op de voorronde voor amateurs.

Zij dienen op donderdag 18 juli wel gewoon in hemd-vest-strik te verschijnen. Wie die voorronde overleeft, mag dan in het hoofdtoernooi in een poloshirt verder spelen.

World Snooker maakte eerder al eens uitzonderingen op de dresscode, zoals voor het PTC in Gloucester waar in roze shirts werd gespeeld en voor de Shoot-Out.

Ook voor PowerSnookerPremier League en Championship League gold een eigen regeling: daar droegen spelers wel een overhemd, maar zonder gilet en vlinderdas.

Nu lijkt het erop dat Ronnie O’Sullivan alsnog zijn zin krijgt. Twee jaar geleden riep de wereldkampioen via Twitter al op om de dresscode op PTC-events te versoepelen omdat hij een vest en strik voor zulke toernooien maar “a load of bollocks” vond.

Lees ook:Poll: Poloshirts op de Main Tour?
Lees ook:Inschrijving voor PTC-event Rotterdam nu open
Lees ook:European Tour: Lotingen voor Doncaster en Fürth
Lees ook:Poll: Weg met de dresscode! Of juist niet?
Lees ook:Pretty in pink

10 reacties op “Rotterdam Open eerste toernooi met nieuwe dresscode

  1. Martin

    Voordat Rotterdam begint is er nog het Australian Open.Enig idee wie dat toernooi uitzend?Op Eurosport,die het vorig jaar wel uitzond,staat niets vermeld in het uitzendschema vanaf 8 juli.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Vreemd inderdaad. Op het schema van het livestream-kanaal van World Snooker staat dat hun uitzendingen van de Australian Open niet beschikbaar zijn voor Europa – en dat staat er normaal alleen als Eurosport het betreffende event uitzendt. Zal eens navragen bij ES.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap van Santen

    goedenmorgens iedereen ik heb lang niest gepost maar dat kwam dat ik verliefd was geworden helaas is de relatie stuk gelopen doordat mevrouwlief het nodig vond om van twee walletjes te eten maar daar trapt japie niet in.
    Dus heb ik weer tijd over voor snookerwedstrijden ik heb nog wel getraint bij ons in barneveld en de lijn-ups zowel als de frampjes gaan weer als vanouds zo stoote ik deze week meerderen senturies en dat met een huiskeu (mijn eigen keu ligt nog bij haar in huis en wil ze niet teruggeven)!
    Ik wil graag meedoen met de rotterdam open maar kan via de tournooimessenger niets vinden kan iemand mij daar aub zsm meehelpen of kan ik ook direkt bij de K.N,N.B. terecht????
    Alvast bedankt en de groetjes van Japie

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet

      Hallo Jaap,

      De inschrijving voor de Rotterdam Open is allang gesloten, de loting staat al online. De kalend voor de toernooien van de KNBB komt binnenkort online, die toernooien beginnen weer na de zomer.

      Gr. Annet

        /   Beantwoorden  / 
  3. Jaap van Santen

    jammer maar dank je vriendelijk annet japie hout het in de gaten!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet

      Er is natuurlijk nog wel steeds de mogelijkheid om te komen kijken! Via worldsnooker.com kun je kaarten bestellen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Roeland

        De kaarten zijn toch ook aan de poort te verkrijgen hoop ik?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Annet

          Ja Roeland, maar ze gaan hard. Je loopt het risico voor een uitverkochte zaal te staan. Met name de zaterdag en zondag zijn al ver verkocht.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Jaap van Santen

        wel als ik daar zou zit te kijken spring ik mischien wel over de schutting heen om mijn helden te omhelsen terwijl ze aan het spelen zijn en om een lijnup te demonstren lijkt me geen goed idee daar ben ik te entesiast voor haha.

        groetjes van Japie

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.