Einsle wil nóg een keer op Main Tour terugkeren

patrick einslePatrick Einsle krijgt later deze maand de kans om opnieuw tot de Main Tour toe te treden – voor de derde keer in zijn geval.

De drievoudig Duits kampioen is één van de twaalf spelers – en de enige van continentaal Europa – die op 28 april in Sheffield meedoet aan de finaledag van de EBSA Qualifying Tour. Daar wacht voor drie spelers een Main Tour-ticket.

De twaalf deelnemers hebben zich geplaatst door hun prestaties in de diverse Amateurs Cups, die afgelopen najaar parallel aan de Europese Players Tour Championship-toernooien werden gespeeld.

Einsle won het amateurtoernooi tijdens de Paul Hunter Classic in Fürth.

Einsle debuteerde in 2006 als 19-jarige op de Main Tour maar wist zich niet te handhaven. Hij kreeg een tweede kans in 2010 met een wildcard, maar dit keer hield hij het zèlf na een paar maanden voor gezien vanwege de teleurstellende resultaten.

De Duitser gaf daarna aan een profcarrière voorgoed uit zijn hoofd te hebben gezet. Op die beslissing is hij nu toch weer teruggekomen.

Einsle speelt op 28 april eerst tegen Ian Glover. Wint hij dat duel, dan volgt de allesbeslissende partij tegen Christopher Keogan of Ben Harrison.

Aan het event doen verder Gary Wilson, Oliver Lines, Jak Jones, Elliot Slessor, Jeff Cundy, Stuart Carrington, John Astley en Lee Page mee.

De loting voor de finaledag van de EBSA Qualifying Tour vind je bij World Snooker.

Lees ook:SnooKort: Britse finale EBSA Qualifying Tour
Lees ook:Patrick Einsle keert weer terug op Main Tour
Lees ook:Patrick Einsle wint Amateur Cup in Fürth
Lees ook:Patrick Einsle blijft de beste van Duitsland
Lees ook:Pa en zoon Lines schitteren in Doncaster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.