Patrick Einsle wint Amateur Cup in Fürth

Oud-prof Patrick Einsle heeft in Fürth het eerste event van de EBSA Qualifying Tour, in de volksmond beter bekend als de Amateur Cup, gewonnen.

De Duitser versloeg in de finale een andere voormalig Main Tour-speler, Lee Page uit Engeland, met 3-2. Het event vond parallel aan de Paul Hunter Classic plaats.

Met de toernooiwinst maakt Einsle opvallend genoeg kans om straks wéér op de Main Tour terug te keren – voor de derde keer al in zijn geval.

…Einsle, hier op archiefbeeld, keert wellicht wéér terug op de Main Tour…

Einsle debuteerde in 2006 als 19-jarige op het profcircuit, maar wist zich in dat eerste seizoen niet te handhaven. Hij keerde in 2010 terug met een wildcard, maar hield het toen bij gebrek aan resultaten al na enkele maanden weer voor gezien.

Nu heeft Einsle zich in elk geval geplaatst voor het eindtoernooi van de EBSA Qualifying Tour, waar straks twaalf spelers om vier proftickets gaan strijden.

De drie resterende events van de EBSA Qualifying Tour vinden in oktober in Antwerpen, in november in Sofia en in december in Ravenscraig (Schotland) plaats.

Na het winnen van het Duitse nationale kampioenschap vorig jaar liet Einsle nog weten dat hij een bestaan als snookerprof inmiddels uit zijn hoofd had gezet.

Van de Nederlandse en Belgische deelnemers bereikten alleen Jeff Jacobs – hij had een bye – en de pas 11-jarige Sybren Sokolowski – hij versloeg Dieter Meier met 3-2 – de tweede ronde. Daarin verloren ze met 0-3 van Stuart Carrington resp. Justin Astley.

Alle uitslagen van de Amateur Cup in Fürth vind je hier.

[picture Patrick Einsle © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Pa en zoon Lines schitteren in Doncaster
Lees ook:EBSA Qualifying Tour: Beslissing valt in Antwerpen
Lees ook:SnooKort: Britse finale EBSA Qualifying Tour
Lees ook:Einsle wil nóg een keer op Main Tour terugkeren
Lees ook:Patrick Einsle keert weer terug op Main Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.