Zwakke Trump kansloos onderuit tegen Dott

De eerste grote verrassing van The Masters is een feit: Judd Trump was vanmiddag hopeloos op zoek naar zijn vorm en kreeg een afstraffing van Graeme Dott, 6-1.

Tot nu toe is dit het toernooi van de comebacks, maar Trump geloofde zichtbaar niet in zijn eigen kansen naarmate Dott steeds verder bij hem wegliep.

Zeker na het interval, toen hij al met 3-1 achter stond, ontbrak bij Trump elke overtuiging. Hij staarde wezenloos voor zich uit, verborg zijn gezicht achter zijn handen, en scoorde in de laatste vier frames in totaal 30 punten met een “hoogste” break van 16.

…Trump wint het derde frame, maar daar blijft het bij: 1-6 tegen Dott…

Met zijn zwakke optreden zet Trump een reeks matige resultaten voort.

Vorige maand verloor hij al in de openingsronde van het UK Championship, en in twee groepen Championship League kwam hij eerder deze maand niet verder dan plek vijf.

De geringe weerstand neemt echter niets weg van de prestatie van Dott, die op The Masters nooit eerder de laatste vier haalde en dus als outsider aan de partij begon.

Maar Dott oogde vanaf het begin geconcentreerd. Zeker niet alles lukte, maar hij bleef kalm en kwam met breaks van 30 en 35 vlot op een 2-0 voorsprong.

Trump leek zijn ritme te vinden in frame drie met breaks van 47 en 36, inclusief een geweldig exhibition shot op zwart, maar kon niet doordrukken.

Dott pakte met een aantal kleinere breaks het belangrijke vierde frame, en had daarna weinig meer te duchten van Trump. De Schot rondde zijn zege af met de twee hoogste breaks van de dag: een 54 in frame zes en een century van 111 in het slotframe, 6-1.

“What a disaster!”, twitterde Trump enkele minuten na afloop van de partij.

Dott speelt morgenavond bij de laatste vier tegen Mark Selby of Mark Williams, die vanavond (aanvang 20.00 uur) de kwartfinales in Alexandra Palace in Londen afronden.

[picture Judd Trump © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: Trump vecht zich voorbij Hawkins
Lees ook:Shanghai Masters: Dott laat Trump wankelen
Lees ook:The Masters: Dott vloert Maguire in decider
Lees ook:Primeur voor Ding met nieuwe instelling
Lees ook:PTC: Brecel verslaat oud-wereldkampioen Dott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.