WK-amateurs: Successen in Sofia

De groepsfase van het IBSF World Championship kruipt naar haar einde. Tijd om een eerste balans op te maken voor onze jongens en meisjes in Sofia.

Bij de mannen won Nederlands kampioen Gerrit bij de Leij zojuist zijn vierde en laatste groepswedstrijd.

Tegen Husain Mahmood uit Bahrein werd het 4-0; de derde zege voor de geboren Fries.

Daarmee eindigt Bij de Leij waarschijnlijk als tweede in Groep S.

Kevin Chan heeft na drie partijen in Groep T één overwinning, maar speelt morgenavond in zijn laatste groepswedstrijd nog tegen Sergiy Isaenko uit de Oekraïne, die in zijn eerste twee partijen nog geen frame heeft weten te winnen. Volop kansen dus!

Kevin Van Hove spant tot dusverre de kroon.

Hij won zijn eerste drie partijen in Groep F. Van Hove speelt morgenmiddag om de groepszege tegen Zhu Yinhgui, die ook drie maal won en slechts één frame liet liggen.

Peter Bullen won twee van zijn eerste drie partijen in Groep J, en gaat daar morgenmiddag zijn derde zege aan toevoegen tegen Rachid Ait Barouayte. De speler uit Marokko wist in zijn eerste drie partijen geen enkel frame op zijn naam te schrijven.

Over naar de dames, waar Manon Melief de Nederlandse eer hoog houdt.

Melief won tot dusverre één partij in Groep B, en krijgt nog te maken met Wendy Jans. De toernooifavoriete won haar eerste twee partijen afgetekend met 3-0.

In die zes frames tezamen kreeg Jans in totaal pas 35 punten tegen.

De beide andere Belgische vertegenwoordigsters, Kirstin Coun in Groep E en Cathy Dehaene in Groep H, wonnen een keer en verloren een keer.

Met elk nog twee partijen voor de boeg kan het voor beiden dus alle kanten op.

Datzelfde geldt trouwens ook voor Adila Nasir, die 1 uit 2 heeft in Groep A. Nasir start weliswaar voor Maleisië, maar heeft via Bij de Leij wel een sterke band met Nederland.

Tot slot de masters, waar René Dikstra in Groep J goed op koers ligt met twee uit drie. Morgenochtend is Reza Masoumi, die nog geen frame won, zijn laatste opponent.

Peter Bertens is met twee zeges voortreffelijk gestart in Groep K, maar krijgt de komende dagen nog wel te maken met de twee sterkste tegenstanders uit zijn poule.

Guy Hendrickx won een van zijn twee partijen in Groep B. Alles hangt nu af van de woensdag, wanneer hij twee keer in actie komt.

En Yvan Van Velthoven heeft Groep F na drie partijen al helemaal naar zijn hand gezet: drie zeges en pas één enkel frame laten liggen.

Kortom, een positieve balans dus voor het legioen uit de Lage Landen. En wil je de belevenissen op de voet volgen, lees dan het WK-blog van René Dikstra.

Lees ook:WK-amateurs: Nederland en België scoren 10 op 13
Lees ook:EK-amateurs: De tussenstand in Sofia
Lees ook:Carter, Robertson op kop in Championship League
Lees ook:WK-amateurs: Ondertussen in Daugavpils…
Lees ook:EBSA EK-21: Eerste zege Tim de Ruyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.