Mark Davis opnieuw wereldkampioen 6-reds

Mark Davis heeft vanmiddag in Bangkok, Thailand het SangSom Six Red World Championship gewonnen. Hij versloeg in de finale Shaun Murphy met 8-4.

Het is al de tweede keer dat Davis een WK 6-reds wint. Hij zegevierde ook in 2009, toen een vergelijkbaar toernooi in Ierland werd gehouden.

Davis krijgt voor zijn toernooiwinst omgekerend circa £40.000, ongeveer vier keer zo veel als destijds. Het WK 6-reds heeft geen officiële status in de snookersport.

…Davis is opnieuw wereldkampioen 6-reds snooker…

Davis domineerde grote delen van de finale. Murphy had alleen na het derde frame even een voorsprong (2-1), maar dat was meteen de enige keer in de partij.

De eerste vier frames (2-2) werden in rap tempo telkens in één beurt beslist.

Daarna volgden een aantal close frames. Davis won het vijfde, maar had de pech dat Murphy in het zesde een respotted black met een fluke potte, 3-3.

…Davis doimineert de WK 6-reds finale tegen Murphy, 8-4…

Davis won een spannend zevend frame, waarna Murphy nog één keer gelijk maakte, 4-4.

Daarna was het echter éénrichtingsverkeer. Murphy liet met zijn safeties geregeld kansen liggen en Davis leek plotseling geen bal meer te kunnen missen.

Met vier ruim gewonnen frames op rij liep Davis uiteindelijk makkelijk weg bij Murphy en besliste de eindstrijd duidelijk in zijn voordeel, 8-4.

…Murphy kan tot 4-4 bij blijven maar moet Davis dan laten gaan…

Davis zei na afloop dat hij “over the moon” was met zijn toernooizege omdat die voor hem immers nogal zeldzaam zijn. “I don´t win many things”, lachte Davis.

“Het was een geweldige week”, aldus Davis, die vorige week ook al tot de halve finales van de Wuxi Classic reikte. “Ik was teleurgesteld dat ik die wedstrijd verloor. Maar je hebt geen tijd te verliezen en gaat meteen door naar je volgende toernooi.”

Dat geldt nu voor Davis en Murphy, die beiden doorreizen naar Bendigo voor het Australian Open, dat maandag begint. Het speelschema van dat event vind je hier.

[pictures Mark Davis & Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Mark Davis opnieuw wereldkampioen 6-reds
Lees ook:Mark Davis eerste wereldkampioen 6-reds
Lees ook:Shaun Murphy en Mark Davis finalisten op WK 6-reds
Lees ook:Titelverdediger Davis tegen Robertson in 6-reds finale
Lees ook:Selby bezorgt Fu eerste nederlaag in Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.