Mark Davis eerste wereldkampioen 6-reds

logo-6-red-world-championshipMark Davis mag zich verrassend de eerste wereldkampioen 6-reds snooker noemen. De 37-jarige Engelsman, nummer 47 van de wereld, won vanavond in de finale van het allereerste 6-Red World Championship met 6-3 van Mark Williams.

“Het is geweldig (…) Ik had geluk in aantal eerdere partijen, maar in de finale maakte ik een paar goede breaks”, aldus Davis, die €10.000 verdiende met zijn zege. “Ik zou willen dat voortaan elk toernooi 6-reds was.”

Davis had in de halve finale een eind gemaakt aan de reeks royale overwinningen van Mark King, 5-3. Williams rekende vlot af met Barry Hawkins, die pas in het vierde frame zijn eerste bal potte, 5-1.

Willams startte sterk in de finale en kwam met 2-1 voor. Daarna nam Davis het initiatief over. De Engelsman miste geen bal en won de volgende vier frames zonder Williams ook maar één punt te gunnen.

De Welshman, tweevoudig wereldkampioen gewoon snooker, kwam nog even terug tot 5-3, maar een break van 39 leverde Davis uiteindelijk de titel op.

“Mijn kinderen zullen blij zijn met deze overwinning want die weten nu dat ze met kerst een extra geschenk krijgen”, aldus Davis, vader van Jack (6) en Millie (2).

Mede-organisator Ken Doherty heeft al laten weten dat er volgend jaar opnieuw een 6-Red World Championship in Ierland wordt gehouden.

Lees ook:Mark Davis opnieuw wereldkampioen 6-reds
Lees ook:Gaat Mark Davis voor de hattrick?
Lees ook:Mark Davis opnieuw wereldkampioen 6-reds
Lees ook:Top-16 goed vertegenwoordigd op WK 6-reds
Lees ook:General Cup: Davis en Robertson weer in finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.