Peter Ebdon verrassend winnaar China Open

Peter Ebdon is vanavond na een merkwaardig verlopen finale de verrassende winnaar geworden van het Bank of Beijing China Open in Beijing.

Ebdon stond na de trage openingsessie vanochtend al met 5-1 voor tegen Stephen Maguire, maar had uiteindelijk nog een decider nodig om de titel op te eisen, 10-9.

Het is voor de 41-jarige Ebdon de negende rankingtitel uit zijn loopbaan, en de eerste sinds 2009 toen hij ook al het China Open wist te winnen.

…Ebdon ontvangt de China Open-trofee uit handen van de pastoor van Beijing…

Ebdon scoorde vier centuries in de finale, maar viel verder vooral op met de hem bekende lange bedenktijd per stoot. Daardoor werd het nooit een vlotte finale.

De slotsessie was overigens wel van een beter niveau dan de ochtendsessie, die wegens tijdsoverschrijding al na zes van de geplande negen frames werd afgebroken.

Ebdon nam een 5-1 voorsprong mee naar de beslissende sessie, maar Maguire scoorde breaks van 84 en 98 om tot 6-4 terug te komen.

…Ebdon gaat op 9-8 komen onder toeziend oog van referee Verhaas…

Daarna nam de Engelsman weer afstand – onder meer dankzij zijn derde century van de finale – en liep uit naar 8-5, voordat Maguire drie frames op rij won.

Daarmee leek de partij alsnog te kantelen in het voordeel van Maguire, maar de Schot zou nooit op voorsprong komen in deze finale.

Ebdon maakte er met zijn laatste century 9-8 van, Maguire kwam nog een keer langszij, maar Ebdon besliste de partij in een nerveuze decider verdiend in zijn voordeel.

…Maguire vecht terug van 5-8 tot 8-8, maar moet de titel aan Ebdon laten...

Met Ebon als winnaar van het laatste rankingtoernooi vóór het wereldkampioenschap zullen vooraf weinig “kenners” rekening hebben gehouden.

Ook al is Ebdon niet de meest geliefde speler bij de fans (hij won op snooker.blog.nl de polls voor saaiste speler én voor speler die er maar beter eens mee op kan houden), voor zijn vastberadenheid kun je alleen maar respect hebben.

En Maguire? Die verliest zijn tweede grote finale van 2012 na de German Masters. Hij is bezig aan een sterk seizoen maar ik acht hem geen kanshebber op het WK.

[pictures Peter Ebdon & Stephen Maguire © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:China Open: Ebdon zet ook Ding opzij
Lees ook:China Open: Ebdon kruipt naar toernooizege
Lees ook:Anti-held Peter Ebdon klimt naar 20e plek
Lees ook:China Open: Een van de acht…
Lees ook:China Open: Maguire stormt finale binnen

Eén reactie op “Peter Ebdon verrassend winnaar China Open

  1. Martin

    Tja,vandaag de dag moet alles snel en aanvallend zijn in de snookerwereld.Ik heb wel waardering voor Peter Ebdon en gun hem deze zege van harte.Kijk alleen maar naar het rijtje spelers die hij heeft uitgeschakeld in de aanloop naar de titel.Aan zijn mentaliteit en gedrevenheid kunnen veel spelers een voorbeeld nemen.Ik zie hem in ieder geval wel graag spelen.Ik hoop dat ie zich plaatst voor het WK en dan bijv. Trump treft in de eerste ronde.En over een kanshebber voor het WK gesproken…..ach,alles staat en valt met de vorm van de dag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.