China Open: Ebdon kruipt naar toernooizege

Peter Ebdon heeft vanochtend in een stroperige openingssessie een voorsprong genomen in de finale van het Bank of Beijing China Open.

Ebdon leidt tegen Stephen Maguire met 5-1. Door het tergend langzame spelverloop konden slechts zes van de geplande negen frames worden afgewerkt.

De best-of-19 finale wordt vanmiddag om 13.30 uur voortgezet. Er moeten dan dus nog mogelijk 13 frames worden gespeeld. Dat kan nog een lange zit worden.

…Ebdon loopt gestaag uit naar een 5-1 voorsprong tegen Maguire…

Dat vanochtend zo weinig frames binnen de geplande tijd gespeeld konden worden, is des te opmerkelijker als je bedenkt dat Ebdon ook twee vlotte centuries scoorde.

Hij maakte een 107 om op 2-1 te komen en rondde de sessie af met een 124 total clerance. Dat geeft aan hoe ellendig lang de overige frames duurden.

Dieptepunt was het eerste frame na het interval, dat bijna een uur en tien minuten in beslag nam nadat Maguire langdurig vergeefs op een snooker joeg.

Ebdon won het eerste frame en Maguire maakte 1-1. Beide spelers hadden moeite om de frames te killen, waardoor de ander steeds naar snookers bleef zoeken.

…Heeft Maguire het zicht op de China Open-trofee al verloren?…

De frustratie bij Maguire werd in de loop van de sessie alweer zichtbaar in zijn lichaamstaal. De Schot had ook het geluk niet mee, moet gezegd.

Ebdon kan vanmiddag (of vanavond…?) zijn negende rankingtitel gaan winnen, en zijn eerste sinds het China Open drie jaar geleden.

Voor Maguire zou het de vijfde grote titel van zijn carrière zijn, en de eerste sinds 2008, toen ook al op het China Open.

Maguire speelde in 2012 al twee finales: hij won PTC 12 in januari maar verloor de eindstrijd van de German Masters in februari tegen Ronnie O’Sullivan.

[pictures Peter Ebdon & Stephen Maguire © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Peter Ebdon verrassend winnaar China Open
Lees ook:China Open: Ebdon zet ook Ding opzij
Lees ook:WK: Dott voorkomt nachtwerk tegen Ebdon
Lees ook:WK: Ook John Higgins kan naar huis
Lees ook:Ebdon kan WK bijna niet meer mislopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.