Komend seizoen minder PTC-toernooien

Minder PTC-toernooien, de terugkeer van het WK 6-reds, en de komst van een nieuw team-event in China. Dat zijn de opvallendste punten uit de Main Tour-kalender voor 2012-2013.

World Snooker heeft hier de voorlopige kalender voor komend seizoen gepubliceerd.

Het aantal events om het Players Tour Championship wordt teruggebracht van 12 naar 10. Daarvan blijven er zes in Europa, en dus nog slechts vier in Engeland.

De Engelse events worden als “UK PTC” aangeduid, en de Europese events als “European Tour”. Mij is niet duidelijk waarom niet alle events gewoon PTC kunnen heten.

Bekend was al dat de World Cup, die afgelopen juli weer werd ingevoerd, pas in 2013 opnieuw plaatsvindt. Die ruimte wordt nu ingenomen door het WK 6-reds in Thailand, dat voor het laatst in 2010 werd gehouden – en gewonnen door Mark Selby.

Ook al ontbreekt de World Cup, er is toch een event voor teams gepland: een van de nieuwe events in China blijkt een team-competitie te zijn.

Verdere details ontbreken uiteraard nog. Dat geldt ook voor de andere nieuwe events in China. Ook heeft de kalender nog ruimte voor niet nader genoemde toernooien.

De vraag is ook of de Brazil Masters nog een herkansing gaat krijgen. Die staat nu in elk geval (nog?) niet met naam en toenaam op de planning.

Ook een toernooi in India, waar steeds weer sprake van is, ontbreekt nog.

Lees ook:Main Tour 2013-2014: Wat gaat er veranderen?
Lees ook:World Snooker schrapt Asian Tour 2
Lees ook:Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien
Lees ook:Alle Engelse PTC’s naar Academy in Gloucester
Lees ook:“India krijgt komend voorjaar rankingevent”

6 reacties op “Komend seizoen minder PTC-toernooien

  1. Gerard

    Goeie (kleine) stap om 12 te reduceren. ‘uk ptcs’ anders noemen is denk ik ook weer een kleine stap in de goede richting, om de euro ptcs uit te laten groeien tot een full ranker. Dat mag ptc antwerpen wat mij betreft als eerste en zo snel mogelijk worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jasha

    Goede stap om het aantal ptcs in Engeland te verkleinen. Persoonlijk vind ik die een beetje kleurloos, niet te vergelijken met Antwerpen en Furth waar een O’sullivan volle zalen trekt en alles ook live op tv komt. Het valt me wel op dat alle ptc’s in het UK in Engeland worden gehouden, waarom niet verspreid over het hele UK en bijvoorbeeld weer een toernooi in Schotland?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Er liggen nog oude contracten van het vorige bestuur die World Snooker verplichten jaarlijks een X-aantal toernooien in het English Institute of Sports (World Snooker Academy) te houden. Daarom zijn die Engelse PTC’s vrijwel allemaal in Sheffield. Ik meen ooit gelezen te hebben dat die contracten na komend seizoen aflopen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Mike

    En toch is het jammer voor iedereen behalve de spelers! Die Eptcs waren zeker goed.
    Want het is toch een mooie promotie. En bijvoorbeeld die in antwerpen zou zo kunnen uit groeien tot een groot ranking toernooi. En de hoogste amateurs in ieder land kunnen zich eens meten met de pro,s. Volgend jaar hopelijk alleen eptcs.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Wat is er precies jammer, Mike? Bij de Europese PTC’s verandert niet zo veel behalve dat ze blijkbaar European Tour gaan heten.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Mike

    oow ja haha al die op hef voor niets sorry… Maar ik vind eigenlijk dat ze dus meer eptcs moeten doen. Met publiek en naar plaatsen waar geen snooker te zien is. Mag ook in engeland maar dan wel met publiek. En later kan het dus misschien uitgroeien tot een groter toernooi.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.