Welsh Open: Ding klopt Murphy in semifinale

Met een duidelijke 6-2 overwinning op Shaun Murphy heeft Ding Junhui zich vanmiddag als eerste geplaatst voor de finale van het 888真人 Welsh Open.

In de eindstrijd krijgt de Chinees zondag te maken met Mark Selby of Ronnie O’Sullivan, die vanavond (20.00 uur, live op Eurosport) de tweede halve finale spelen.

Ding won een aantal frames waarin Murphy eerst een voorsprong had genomen. Bij het interval leidde de Chinees al met 3-1, maar het had ook 1-3 kunnen staan.

…Ding starft de fouten van Murphy af en wint met 6-2…

Ding won het eerste frame met een hoogste break van 43. Murphy maakte meteen gelijk met een century van 126 na een spectaculaire openingspot meteen na Dings break-off.

Ook in de frames drie en vier nam Murphy een voorsprong, maar beide keren raakte hij uit positie of pakten klosjes anders uit dan hij verwachtte.

Beide keren strafte Ding dat koelbloedig af, met breaks van 71 en 91.

Murphy kwam met een break van 90 uit de kleedkamers om er meteen na het interval 2-3 van te maken, maar dichterbij kwam de Engelsman niet meer.

…Murphy laat te veel kansen liggen en verliest verdiend van Ding…

In elk van de drie volgende frame kreeg Murphy tenminste een kans om goed te scoren, maar opnieuw slaagde hij daar door eigen fouten niet in.

Ding was veel consequenter in het benutten van zijn kansen en liep in één keer door naar de eindstand van 6-2, waarbij hij nog een break van 75 liet aantekenen.

Voor Ding wordt het pas de eerste rankingfinale sinds het China Open twee jaar geleden. Wel haalde hij in 2011 de finales van The Masters en de Premier League.

[pictures Ding Junhui & Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:The Masters: Murphy met eindsprint voorbij Ding
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:China Open: Titelverdediger Robertson in finale
Lees ook:Spanning in WK-finale: Selby leidt nipt
Lees ook:Robertson via slordige Murphy opnieuw in finale

Eén reactie op “Welsh Open: Ding klopt Murphy in semifinale

  1. Mike

    Nou ding blinkt weer op…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.