Robertson via slordige Murphy opnieuw in finale

Neil Robertson is nog maar één zege verwijderd van een nieuwe The Masters-titel. De kampioen van vorig jaar bereikte vanmiddag ten koste van Shaun Murphy de finale.

Robertson won met duidelijke cijfers, 6-2, en werd daarbij stevig geholpen door Murphy, die op cruciale momenten fouten maakte en zo “zekere” frames toch nog verspeelde.

Tot drie keer toe miste Murphy een shot met de rest, wat hem telkens ook de framewinst kostte. Robertson speelt morgen in de eindstrijd tegen Graeme Dott of Mark Selby.

…Robertson benut zijn kansen koel – in tegenstelling tot Murphy…

De partij was een herhaling van de finale van 2012. Ook toen won Robertson, met 10-6.

Murphy verzuimde om frames af te maken als hij de kans kreeg. Frame vier verloor hij nog nadat Robertson al een snooker nodig had. Het werd zo 3-1 in plaats van 2-2.

En frame zes won hij niet door een onnodige misser op 43.

In het slotframe maakte de Engelsman het helemaal bont door twee keer een eenvoudige gele bal te missen, die Robertson weer tot snookers zou hebben gedwongen.

…Murphy speelt te slordig en moet de zege aan Robertson laten…

Robertson maakte een veel overtuigender indruk. In frame zes strafte hij die fout met een break van 85 af, en verder scoorde hij centuries van 132 en 127.

In zes van de acht frames kwam Robertson eerst op achterstand. Maar de Australiër staat erom bekend dat hij nooit in paniek raakt. Koel benutte hij zijn kansen.

Als Robertson morgen de finale tegen Dott of Selby wint, wordt hij pas de vierde speler in de geschiedenis die twee jaar op rij The Masters weet te winnen. Eerder lukte dit alleen Cliff Thorburn (1985-’86), Stephen Hendry (1989-’93) en Paul Hunter (2001-’02).

[pictures Neil Robertson & Shaun Murphy © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Murphy worstelt zich voorbij Dott
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:WK-finale: Robertson begint slotdag met 9-7 voorsprong
Lees ook:Int. Championship: Finale Robertson tegen Trump
Lees ook:Selby en Maguire eerste kwartfinalisten in Coventry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.