Welsh Open: O’Sullivan en Murphy bij laatste vier

Ronnie O’Sullivan en Shaun Murphy zijn de eerste spelers die zich hebben verzekerd van een plek in de halve finales van het 888真人 Welsh Open in Newport.

O’Sullivan won vanmiddag voor het eerst na drie nederlagen op rij weer eens van Judd Trump in een, zeker in het eerste deel, opnieuw geweldige partij. Het werd 5-3.

Murphy versloeg Mark Allen in een wedstrijd waarin de winstkansen een paar keer wisselden: Murphy kwam 3-1 voor, daarna 3-4 achter, en won uiteindelijk met 5-4.

…O’Sullivan geconcentreerd op weg naar de zege tegen Trump, 5-3…

Trump opende met een 109, O’Sullivan antwoordde met een 101 en een 88, waarna Trump met een 63 plus een kleinere break de score in evenwicht bracht, 2-2.

Meteen na het interval miste Trump zwart na zijn eerste rode bal, waarna O’Sullivan de maximale score haalde met de nog overgebleven ballen: 14 keer rood-zwart en de kleuren, goed voor een 139 clearance en een 3-2 voorsprong.

Het breakfestival ging meteen verder met een 88 voor Trump, 3-3 dus.

…Trump verliest na drie zeges weer eens van O’Sullivan, 3-5…

Daarna bleken beide spelers ook af en toe een bal te kunnen missen. Het kijkspel werd er niet minder boeiend om. Trump miste vooral een paar hard gespeede long pots.

Die gaven O’Sullivan de kans om langzaamaan de partij naar zich toe te trekken. Verdiend, want de statistieken wezen uit dat hij vandaag in alle opzichten de betere was.

Zowel pot-succes (93-87%), long pot-succes (64-44%) als safety-succes (85-82%) waren beter bij O’Sullivan, die in de semifinales Stephen Maguire of Mark Selby tegenkomt.

…Murphy verslaat Allen, die nog geen frame had verloren, met 5-4…

In de andere middagpartij maakte Murphy een einde aan de opmerkelijke reeks van Allen, die dit toernooi nog geen enkel frame had verloren.

Ook tegen Murphy kwam hij op voorsprong, maar de Engelsman – die dit seizoen bij alle rankingevents tenminste de kwartfinales haalde – sloeg hard terug.

Hij won drie frames op rij (3-1), maar dat deed Allen ook na het interval (3-4), waaronder een century van 121. Murphy haalde er met 68 nog een decider uit.

…Allen verliest na een 4-3 voorsprong met 4-5 van Murphy…

Daarin liep Murphy uit naar een ruime voorsprong. Maar Allen kwam nog terug aan de tafel toen Murphy nonchalant een rode bal naar een middenpocket miste.

Allen kreeg zowaar twee van de drie snookers die hij nodig had, maar verder liet Murphy het niet meer komen en potte een lange bruine bal om de zege te pakken.

Behalve Maguire tegen Selby speelt vanavond ook Ding Junhui tegen Stephen Lee. Deze resterende kwartfinales beginnen om 20.00 uur.

[pictures O'Sullivan, Trump, Murphy, Allen © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Trump wint eerste groep Championship League
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:World Open: Allen stuurt Trump naar huis
Lees ook:World Open: Allen, Murphy naar tweede ronde
Lees ook:World Open: Allen en Murphy naar laatste vier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.