Trump wint eerste groep Championship League

Judd Trump heeft zich vanavond in Crondon Park als eerste speler geplaatst voor de finalepoule van de Championship League in maart.

De UK Championship-kampioen zegevierde in een ijzersterke finale van Groep 1, die slechts 50 minuten in beslag nam, met 3-2 over Shaun Murphy.

Murphy opende met een 84, Trump antwoordde met 121. Murphy kwam op 2-1 met een 65, waarna Trump er met een 118 een decider uit sleepte.

…Murphy komt op 1-0 en 2-1, maar moet de zege aan Trump laten, 2-3…

Daarin miste Murphy een riskante long pot naar de groene pocket. Trump had een makkelijk begin en leek al vlot op weg leek naar zijn derde century.

Op een voorsprong van 67-0 – met ook nog 67 punten op tafel – miste Trump echter een plant naar een middenpocket. Murphy’s comeback strandde echter al snel toen hij een rode miste, die voor Trump als een makkelijke pot bleef liggen.

In de halve finales had Trump al dankzij drie half-centuries met 3-1 gewonnen van Mark Selby. Murphy won met dezelfde score van Mark Davis.

Murphy, Davis en Selby zien we morgen terug in Groep 2, samen met Matthew Stevens. Bij hen voegen zich Mark Williams, Neil Robertson en Stuart Bingham.

De uitslagen met framescores van Groep 1 en het speelschema van Groep 2 vind je op de officiële website van de Championship League.

[picture Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Championship League: Trump grijpt zege in Groep 3
Lees ook:Murphy naar finalepoule, Stevens redt zich opnieuw
Lees ook:Championship League: Perry door naar finalepoule
Lees ook:Championship League: Neil Robertson ongenaakbaar
Lees ook:Championship League: Walden naar finalepoule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.