Championship League: Robertson haalt zelfs finale

Eigenlijk wilde Neil Robertson vrijaf hebben na zijn The Masters-triomf van zondag. Hij kreeg het niet, maar staat nu wel in de finale van Championship League Groep 3.

De Australiër versloeg zojuist Matthew Stevens in de semifinale met 3-2 en gaat het later vanavond opnemen tegen Mark Selby, die tegen Mark Davis ook al met 3-2 won.

Robertson kwalificeerde zich voor de halve finales door zijn laatste groepswedstrijd te winnen van Stephen Hendry, die het toernooi met zes nederlagen moest verlaten.

…The Masters-kampioen Robertson bereikt meteen wéér een finale…

Hendry verloor dus al zijn partijen, maar helemaal weggespeeld werd de Schot niet. In vier van de zes gevallen verloor hij namelijk pas in een beslissend vijfde frame.

Selby was aan kop van de ranglijst geëindigd, maar kon zich in de play-off pas na een 1-2 achterstand en een total clearance van 136 in de decider ontdoen van Davis.

Behalve Hendry zien we ook Martin Gould niet meer terug in de Championship League. Gould won weliswaar drie keer, maar moest op basis van framegemiddelde zowel Davis als Jamie Cope – ook met ieder drie zeges – voor zich dulden.

Klik hier voor de uitslagen met framescores en de eindstand van Groep 3. Morgen begint meteen Groep 4, waaraan ook Mark Allen, Stephen Lee en Peter Ebdon meedoen.

[picture Neil Robertson © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Championship League: Selby start weer sterk
Lees ook:Championship League: Higgins bereikt finalepoule
Lees ook:Carter, Robertson op kop in Championship League
Lees ook:Murphy naar finalepoule, Stevens redt zich opnieuw
Lees ook:Championship League: Carter door naar finalepoule

Eén reactie op “Championship League: Robertson haalt zelfs finale

  1. Eric Willemsen

    En Robertson wint de finale met 3:2! Hij gaat dus door naar de finalepoule in maart en Selby zien we morgen terug in Groep 4.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.