Hendry en Davis door naar UK Championship

Snookerikonen Stephen Hendry en Steve Davis hebben zich vanmiddag beiden geplaatst voor de eindronde van het UK Championship volgende maand in York.

Hendry, in zijn eerste partij sinds hij uit de top-16 verdween, was met 6-2 duidelijk te sterk voor Gerard Greene, terwijl Davis eenzelfde resultaat neerzette tegen Andrew Higginson.

Hendry speelt in York tegen Stephen Maguire, Davis tegen Ronnie O’Sullivan.

…Hendry klopt Greene met 6-2 en plaatst zich voor het UK Championship

“Ik speelde solide snooker, niets speciaals met uitzondering van de break om op 5-2 te komen die een van mijn beste ooit was”, sprak Hendry op worldsnooker.com, verwijzend naar een break van 63 vanuit een weinig gunstige positie in frame zeven.

De zevenvoudig wereldkampioen kwam ondanks een moeizame start op 2-0, maar zag Greene nog voor het interval langszij komen, onder meer dankzij een 104.

Na de pauze gingen alle frames naar Hendry, die aangaf dat kwalificatie moeten spelen hem onder druk zet en dat hij zo snel mogelijk weer in de top-16 terug wil.

Davis versloeg gisteren al Ian McCulloch met 6-2 en herhaalde dat kunststuk vanmiddag tegen Higginson, al noemde hij de partij “nervy and horrible”.

“Ik was nergens, maar Andrew speelde nog slechter,” sprak Davis.

Een opmerkelijke uitslag van de middagsessie was verder de 6-0 van Tom Ford tegen Xiao Guodong, die gisteren juist zèlf met 6-0 van Mike Dunn had gewonnen.

Verder bereikten onder anderen Rory McLeod – die tegen John Higgins zal uitkomen – en Dominic Dale het hoofdtoernooi.

De uitslagen en het programma voor vanavond vind je bij World Snooker.

[picture Stephen Hendry © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Hendry en White wel, Davis niet naar China Open
Lees ook:UK Championship: Davis door, White en Drago eruit
Lees ook:China Open: Brecel laat 3-0 voorsprong schieten
Lees ook:World Open: Hendry en Baird vliegen naar Haikou
Lees ook:Sprookje van Higginson, deel II

5 reacties op “Hendry en Davis door naar UK Championship

  1. Rik

    Jammer, hij treft het niet met Maguire als tegenstander. Mocht hij hem desalniettemin verslagen, dan wacht hem Higgins. Ik vrees dat hij alleen maar verder afzakt na het toernooi.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Als je bedenkt dat hij elke speler uit de top-16 had kunnen krijgen, vind ik Maguire nog niet zo’n heel slechte loting voor de eerste ronde.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Rik

    Weet ik, Maguire is nog amper uit de startblokken gekomen dit seizoen, maar de statistieken tonen aan dat hij het goed doet op dit toernooi. (Voorbije 4 edities minstens in de kwartfinale). Vorig jaar overleefde Hendry ternauwernood nog de eerste ronde tegen White, maar tegen een Maguire zal het echt anders zijn. Ik denk dat hij hier dus weer wat punten gaat inleveren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Mee eens, ik denk dat Hendry tegen elke speler uit de top-16 als underdog begint.
      Ook twee jaar geleden bereikte Hendry de tweede ronde (na een zege op… Davis) en dat zijn de punten die hij nu gaat kwijtraken. Hij moet dus Maguire kloppen om ten minste quitte te spelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jasha

        Aan de andere kant heeft Hendry nu twee keer zo veel punten als een top 16-speler omdat hij als ongeplaatste speler bij de laatste 32 zit. Ook al gaat hij er straks uit in ronde 1, hij zal dus wel wat inlopen op top 16-spelers die er ook uit gaan.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.