Darren Morgan, Steve Ventham naar senioren-WK

Darren Morgan en Steve Ventham hebben zich vanavond in Gloucester geplaatst voor de eindronde van het World Seniors Championship, volgende maand in Peterborough.

Zij krijgen later vanavond gezelschap van nog twee spelers, waarmee het deelnemersveld van het WK voor 45-plussers compleet zal zijn.

Morgan kwalificeerde zich door eerst Mike Hallett en daarna David Roe met 2-0 te verslaan. Toch had de Welshman het lastiger dan deze uitslagen doen vermoeden.

Zo kwam hij tegen Hallett 60-0 achter, maar draaide dat frame nog om met een break van 68. In tegenstelling tot Morgan is Ventham een relatief onbekende naam.

Ventham was prof tot midden jaren ’90 maar kwam zelden door de kwalificatie. Wel werd hij tweede in de Junior Pot Black-competitie van 1983, die door John Parrott werd gewonnen.

De nu 45-jarige Ventham versloeg achtereenvolgens Dean Reynolds met 2-1, Andrew Milliard met 2-0 en in de beslissende partij Barry Stark met 2-1.

In de laatste partijen staan Tony Chappel – de enige die vandaag een century scoorde – tegenover Gary Wilkinson en Karl Townsend tegenover Stephen Meakin.

De beide winnaars van die partijen plaatsen zich met Morgan en Ventham voor het hoofdtoernooi. World Snooker heeft uitslagen en livescoring.

Lees ook:WK-senioren: 42 spelers strijden voor 2 plekken
Lees ook:Ex-prof leert opnieuw snookeren na beroerte
Lees ook:Veel oude bekenden in actie op WK senioren
Lees ook:‘Golden Oldies’ strijden voor plek op senioren-WK
Lees ook:WK-senioren: Favorieten door naar kwartfinales

2 reacties op “Darren Morgan, Steve Ventham naar senioren-WK

  1. Eric Willemsen

    Ook Townsend (2-0 tegen Maekin) en Wilkinson (2-1 na 0-1 tegen Chappel) naar het WK.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.