‘Golden Oldies’ strijden voor plek op senioren-WK

Waar de afgelopen dagen de actuele wereldtop nog in Gloucester stond te spelen, is de South West Snooker Academy vandaag het domein van de Golden Oldies.

In totaal 27 spelers (45+) strijden voor vier kwalificatieplekken voor het World Seniors Championship 2011, dat volgende maand in Peterborough plaatsvindt.

Veel toppers van weleer zijn rechtstreeks voor dat hoofdtoernooi geplaatst, maar tal van andere bekende namen moeten hun ticket vandaag zien te verdienen.

Op dit moment staan Dean Reynolds, David Roe, Patsy Fagan en Mike Hallett al te ballen.

Later vandaag komen ook David Taylor (The Silver Fox), Les Dodd, Tony Chappel, Gary Wilkinson en Darren Morgan aan de beurt.

Daarentegen heeft Doug Mountjoy inmiddels een bye naar het hoofdtoernooi gekregen. De winnaar van het UK Championship in 1988 vervangt Alain Robidoux.

De Canadees, die toevallig tegen zijn illustere landgenoot Cliff Thorburn had geloot, heeft zijn deelname aan het toernooi in verband met een ooroperatie moeten afzeggen.

Alle kwalificatiepartijen zijn best-of-3 en er geldt een shot clock van 30 seconden. Het speelschema en de livescoring vind je bij World Snooker.

Het WK voor senioren werd afgelopen jaar op initiatief van Joe Johnson nieuw leven ingeblazen. Jimmy White won die eerste editie in een finale tegen Steve Davis.

Lees ook:WK senioren: Cliff Thorburn vervangt Alex Higgins
Lees ook:Titelverdediger White in kwartfinales tegen Taylor
Lees ook:WK-senioren: De terugkeer van Hendry
Lees ook:“Cliff Thorburn beste overzeese speler aller tijden”
Lees ook:The Grinder kan het nog steeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.