Williams raakt weg kwijt tegen Higgins, 11-13

Mark Williams is vanmiddag voor het eerst in zijn halve finale van het Betfred.com wereldkampioenschap tegen John Higgins op achterstand gekomen.

De Welshman raakte in het tweede deel van de ochtendsessie compleet de weg kwijt. Hij had een serie ongebruikelijke missers en maakte soms vreemde shotkeuzes.

Het resultaat was dat Higgins, zelf ook niet vrij van fouten, de laatste vier frames kon winnen en de stand van 9-11 voor Williams naar 13-11 in zijn eigen voordeel omboog.

…Fraaie pot van Williams, die daarna vooral zal opvallen door gemiste ballen…

In het eerste deel was er nog niets aan de hand voor Williams, die zijn voorsprong van gisteren van twee frames met een topbreak van 75 wist te behouden: van 9-7 naar 11-9.

Na het interval sloop er echter een aantal slordigheden in zijn spel, die Williams ogenschijnlijk van al zijn zelfvertrouwen beroofden.

Afgezien van de incidentele superpot, zoals een rode naar een middenpocket vanuit een onmogelijk lijkende hoek, viel Williams vooral op met onbegrijpelijke missers.

Higgins strafte dit telkens af, al had de Schot vaak meerdere kansen nodig om het frame ook daadwerkelijk te pakken. Hij kan nu zelfbewust aan de slotsessie beginnen.

In een best-of-33 kan elke speler zich wel een keer een slechte sessie veroorloven.

Williams – in zijn eerste WK-semifinale sinds 2003 – zal dit foutenfestival uit zijn geheugen moeten verdringen en vanavond weer lekker ontspannen aan tafel gaan staan.

Zoals hij het dit WK al twee weken lang aan het doen was.

Daarbij kan Williams moed putten uit de historie. Hij speelde twee keer eerder in de halve finales op een WK tegen Higgins, en won beide keren.

De laatste keer, in 2000, deed hij dat met 17-15 na een 10-14 achterstand…

[picture Mark Williams © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Higgins ontsnapt aan grote achterstand tegen Williams
Lees ook:Williams neemt kleine voorsprong op Murphy
Lees ook:Higgins met eindsprint van 5-8 naar 8-8 tegen O’Sullivan
Lees ook:Judd Trump neemt voorschot op WK-titel
Lees ook:Terugblik 2010: top en flop van december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.