Ding Junhui overtuigend winnaar The Masters

Ding Junhui heeft vanavond op overtuigende wijze de Ladbrokes Mobile Masters in Londen gewonnen. Hij versloeg Marco Fu met 10-4.

De Chinees stond na de middagsessie al met 6-2 voor en zag de hoofdprijs van £150.000 in de avonduren geen moment echt in gevaar komen.

Ding is de allereerste Aziatische winnaar van The Masters, en de eerste niet-Europese winnaar sinds  de Canadees Cliff Thorburn in 1986.

…Ding Junhui, de trotse winnaar van The Masters in 2011…

Voor de 23-jarige Ding is het de vijfde Main Tour-titel in zijn achtste finale, als we het Players Tour Championship en de Jiangsu Classic buiten beschouwing laten.

Ding schreef eerder het China Open (2005), het UK Championship (’05 en ’09) en de Northern Ireland Trophy (’06) op zijn naam.

Hij verloor finales van The Masters (’07), de Grand Prix (’09) en het China Open (’10).

…Ding bouwt zijn 6-2 voorsprong verder uit en gaat met 10-4 winnen…

Met de zege spoelt Ding de bittere nasmaak weg van zijn vorige The Masters-finale, toen hij kansloos verloor van zowel Ronnie O’Sullivan als het Londense publiek.

Dit keer had Ding alles onder controle: zichzelf én de wedstrijd.

Na zijn sterke start van de partij in de middaguren, kwam hij ook ‘s avonds nooit echt in de problemen.

Fu won de eerste twee frames, maar Ding stal het elfde frame met een briljante snooker op de laatste roze en speelde vanaf 7-4 een gewonnen wedstrijd.

…Fu kon niet opnieuw voor een comeback zorgen…

Ding beleefde een sterk toernooi met zeges op Mark Williams, Graeme Dott en Jamie Cope. Zijn opponent Fu zette Stephen Maguire, Peter Ebdon en Mark Allen opzij.

Fu maakte vooral indruk met de 6-0 tegen Ebdon en zijn comeback van 1-4 naar 6-4 tegen Allen, maar wist zijn grote vorm niet te etaleren tegen Ding.

Het is een beetje het verhaal van de loopbaan van Fu, die verschrikkelijk goed kan snookeren, maar er nooit in geslaagd is dat constant over langere tijd vol te houden.

Ding en Fu scoorden beiden vijf centuries dit toernooi, maar de prijs voor de hoogste break gaat naar Maguire, die tegen Fu een 142 had laten aantekenen.

[pictures Ding Junhui & Marco Fu © snooker.blog.nl]

Lees ook:China Open: Ebdon zet ook Ding opzij
Lees ook:Ding en Selby completteren halve finales in Beijing
Lees ook:Delu verrast Stevens in eerste ronde Wuxi Classic
Lees ook:Ding bereikt tweede rankingfinale op rij
Lees ook:Peter Ebdon verrassend winnaar China Open

7 reacties op “Ding Junhui overtuigend winnaar The Masters

  1. Lekker Ding

    Yesssssss!!!! Ding en Ronnie Rulen!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. mike

      ronnie ronnie ronnie kunnen we nog eens wat anders laten hore.
      het enigste toernooi waar hij goed speelde in de eerste helft van dit seizoen was in de world open en dan die finale…..

        /   Beantwoorden  / 
  2. jasha

    Fu kon niks meer waarmaken nadat Ding die snooker vond in frame 11. Hij heeft verdiend gewonnen, maar als Fu 6-5 had gemaakt was het vast een heel andere wedstrijd geworden. Hij zal nu wel spijt hebben van dat shot op roze.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ruud K

    De finale is beslist in de 11 frame. Als Ding de snooker op de roze niet gelegd had, of als Marco i.p.v. safe de pot op de roze had aangenomen dan had de druk bij Ding en met momentum bij Marco gelegen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Eric Willemsen

    Het zou inderdaad boeiend zijn geweest om te zien hoe Ding dán met de druk was omgegaan als Fu tot op één frame was genaderd.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ritchie

    Maar ja dat is iets waar we nooit achter komen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martin

    Terechte winnaar die ook nog eens zeer sympatiek overkomt.Totaal geen kapsones en met een erg mooie stijl.En om nou de snooker op rose als kantelpunt te noemen.Het blijft altijd koffiedik kijken.Wat als White wel de legendarische finale van 1992 had gewonnen.En wat als Robben die kans wel verzilverd had in de WK-finale.Het onvoorspelbare is ook het aantrekkelijke van sport en natuurlijk ook van het leven.Anders wordt het maar een saaie bedoening.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.