Succesvolle tweede dag van EK in Roemenië

logo ebsaZeven overwinningen en twee nederlagen. Dat was de succesvolle Nederlands-Belgische oogst op de tweede dag van het EBSA Europeees kampioenschap in Boekarest.

Bij de heren hebben Roy Stolk, Mario Wehrmann en Luca Brecel na twee partijen nog geen enkel frame verloren. Ook vandaag wonnen ze hun wedstrijdjes vlot met 4-0.

Kevin Van Hove op zijn beurt herstelde zich tegen Romanas Baradulinas uit Litouwen ook al met een 4-0 zege van zijn nederlaag gisteren tegen Sascha Lippe.

René van Rijsbergen kijkt daarentegen na twee partijen nog steeds tegen de hatelijke nul aan. Vandaag ging hij met 4-0 onderuit tegen Jamie Jones uit Wales, die met een 129 de hoogste break van het toernooi tot nu toe heeft.

Bij de vrouwen verspilde Manon Melief weinig tijd om de nasmaak van haar nederlaag van gisteren weg te spoelen. Tegen de 14-jarige Alina Savu, Roemeens kampioene van 2009, kwam een duidelijke 3-0 op de borden.

Zo’n zelfde score behaalde de grote favoriete voor de eindzege, Wendy Jans, tegen Anne-Kathrin Hirsch uit Duitsland.

Bij de Masters zag Kurt Desplenter een 2-0 voorsprong nog de mist in gaan tegen Brynjar Valdimarsson uit IJsland, 2-3. Frederic Letecheur won wel, met 3-1 van Bambos Kouzis uit Cyprus.

De overige spelers uit Nederland en België hadden vandaag een rustdag. Voor Kevin Chan eigenlijk al de tweede op rij…

Lees ook:Higgins deed het eerder
Lees ook:Topdag voor Nederlanders op EK in Boekarest
Lees ook:Reanne Evans haalt volgende prijs op
Lees ook:Zegereeks Reanne Evans na 90 partijen ten einde
Lees ook:Stolk en Wehrmann onderuit, Brecel ontsnapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.