Stolk en Wehrmann onderuit, Brecel ontsnapt

logo ebsaRoy Stolk en Mario Wehrmann hebben vandaag op de vierde speeldag van het EBSA Europees kampioenschap in Boekarest hun eerste nederlaag moeten slikken.

Ook Luca Brecel had het zwaar, maar de 15-jarige Vlaming won uiteindelijk wél.

Stolk stond vanavond tegen Lasse Münstermann met 1-0, 2-1 en 3-2 voor, maar moest uiteindelijk met 3-4 buigen voor de Duitser, die breaks van 70, 85 en 67 liet aantekenen.

Stolk had eerder vandaag zijn vierde zege van het toernooi geboekt, 4-2 tegen de Pool Michal Zielinski, die nog wel een century van 101 scoorde.

Ook Wehrmann ging met het minimale verschil onderuit.

Tegen Shay Arama uit Israël kwam de Hagenaar met 2-0 voor. Hij verloor het derde frame op zwart, waarna zich een close gevecht ontspon dat Arama juist in zijn voordeel kon beslissen, 4-3.

Brecel kwam met de schrik vrij tegen Paulo Pereira. De Portugees kwam vanuit 1-3 achterstand nog knap terug tot 3-3, maar verloor de decider van de Vlaming.

Kevin Van Hove had het vandaag een stuk eenvoudiger getuige een 4-1 zege en twee half-centuries tegen Tomasz Gieraltowski uit Polen.

René van Rijsbergen haalde zijn tweede opeenvolgende zege binnen. Bernhard Bernhardsson uit IJsland mocht in vier frames in totaal slechts 23 punten bijschrijven en kreeg een break van 90 om z’n oren. Een duidelijke 4-0 dus.

Bij de Belgische dames het gebruikelijke beeld: een duidelijke overwinning voor Wendy Jans (3-0 tegen Ewa Pawinska uit Polen) en een kansloze nederlaag voor Kirstin Coun (1-3 tegen Marianne Williams).

Manon Melief moest tot het uiterste gaan tegen Irina Gorbataya uit Rusland, maar won uiteindelijk op de laatste roze bal van het vijfde frame, 3-2.

Melief speelt haar laatste partij tegen een andere Russin, Anna Mazirina, die als nog ongeslagen koploper in deze groep inmiddels al door is naar de KO-fase.

Bij de masters wonnen Peter Vertommen – die nog al zijn partijen in winst wist om te zetten – en Frederic Letecheur hun partijen met 3-2 respectievelijk 3-1, terwijl Sander Tierolf een fraaie 3-0 scoorde.

Kevin Chan daarentegen verloor met 0-3 van de Deen Allan Norvark, die nog geen enkel frame heeft afgegeven na drie partijen.

Lees ook:Tierolf knap verder, Melief en Chan eruit op EK
Lees ook:Van Rijsbergen, Wehrmann, Van Hove naar kwartfinales
Lees ook:LUCA BRECEL (15) EUROPEES KAMPIOEN SNOOKER!
Lees ook:Van Rijsbergen pakt eerste zege, Wehrmann houdt de nul
Lees ook:Mario Wehrmann wint vierde NSR-toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.