O’Sullivan bereikt negende Masters-finale

Ronnie O’Sullivan heeft zich zojuist voor de negende keer in zijn loopbaan geplaatst voor de eindstrijd van de PokerStars.com Masters. Van de acht finales tot nu toe won hij er vier; zo ook afgelopen jaar.

O’Sullivan rekende in een goede en spannende halve finale af met Mark Williams, 6-5. Hij stond met 0-2 en 4-5 achter, maar trok uiteindelijk aan het langste eind.

O’Sullivan speelt morgen in de finale tegen de winnaar van de partij later vandaag tussen Stephen Maguire en Mark Selby.

masters - williams-o'sullivan

…Williams had de zege voor het grijpen, maar moest de eer aan O’Sullivan laten…

Williams speelde deze week zijn beste snooker sinds lange tijd, maar het was niet genoeg voor de winst. De Welshman had breaks van 107, 132 en 96 op weg naar een 5-4 voorsprong, maar liet zich de kaas nog van het brood eten. Williams heeft nu al acht jaar lang niet meer gewonnen van O’Sullivan.

O’Sullivan maakte een prachtige break van 69 in frame tien om de score gelijk te trekken. In de decider kwam hij 30-0 voor toen hij met een pot op blauw het pack wilde opensplijten. Dat lukte, maar er verdwenen ook twee rode ballen in een pocket.

Williams vond een open tafel voor zich maar zag zijn serie door een onbegrijpelijke blunder stranden op 32. Hij speelde positie op een rode bal naar een middenpocket, die bij nader inzien toch net niet voorbij roze bleek te passen.

De Welshman speelde de bal tergend langzaam voorbij roze in de hoop dat de vleug van het laken de rode bal een lichte curve zou meegeven. Maar de bal raakte de rand van de pocket en bleef liggen.

Het zou de beslissing blijken te zijn. O’Sullivan kwam op 62-37 met nog drie kleuren op tafel. Williams probeerde nog zijn twee snookers te leggen, maar uiteindelijk potte The Rocket blauw en roze om de zege veilig te stellen.

(foto Williams & O’Sullivan © Eurosport Player)

Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:Shanghai Masters: Trump in topvorm naar finale
Lees ook:Shanghai Masters: oppermachtige Williams naar 2e ronde
Lees ook:Robertson verslaat Higgins in fantastische thriller
Lees ook:Dott vecht zich nu ook voorbij Williams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.