Robertson verslaat Higgins in fantastische thriller

Wat een halve finale! Neil Robertson heeft zojuist titelverdediger John Higgins verslagen op de laatste zwarte bal van het beslissende frame, 6-5. Daarmee heeft de Australiër zich geplaatst voor de finale van de Grand Prix, morgen tegen Mark Williams of Ding Junhui.

Schreef ik gisteren nog dat de Grand Prix tot nu toe weinig spektakel te bieden had, deze semifinale heeft veel goed gemaakt. Beide spelers acteerden op de top van hun kunnen. Zo had Higgins vóór het interval een onwaarschijnlijk pot-succes van 100% en scoorde Robertson liefst drie centuries.

grand prix - higgins-robertson decider

…Beslissend moment in het beslissende frame: Higgins pot rood én roze…

Het beslissende frame was dramatiek puur. Robertson stond met 30-1 voor toen hij een long pot op rood in de groene pocket miste.

Higgins antwoordde met een break van 42, maar hield na een pot op blauw slecht over op de laatste rode. Hij speelde een fraaie cut-back in een hoekpocket, maar de speelbal duwde vervolgens ook roze in de tegenoverliggende pocket.

Na een paar hoogstaande safeties van beide spelers leek Higgins de gelukkige. Hij had een fluke op geel in een middenpocket, en had even later de winst voor het grijpen. Hij potte groen, maar miste plotseling een eenvoudige bruine vanaf zijn spot.

grand prix - higgins-robertson

…Higgins had een onwaarschijnlijk hoog pot-succes van 100% in de eerste vier frames…

Maar ook Robertson kon het daarna niet uitmaken. Hij maakte bruin, blauw en roze maar hield geen goede positie over op zwart. De Australiër speelde toen een gewaagde double over de volledige tafel richting de groene pocket, maar miste net.

Voor Higgins bleef een maakbare, maar lastige long pot liggen. Hij raakte de bal net te dun om hem te potten, waardoor zwart pal voor de pocket bleef liggen. Gedesillusioneerd schudde hij meteen de hand van Robertson, die de matchbal dus niet eens meer hoefde te spelen.

grand prix - robbertson-higgins

…Robertson pot roze op weg naar een dramatische zege op Higgins…

Hoewel Higgins vóór het interval dus geen enkele pot miste, was de stand op dat moment 2-2. De Schot kwam op 3-2, voordat Robertson drie frames op rij won, daaronder breaks van 130 en 128.

Higgins scoorde vervolgens series van 84 en 57 om de partij nog aan een beslissingsframe te helpen.

Na zo’n geweldig spannende en kwalitatief hoogstaande partij kan de tweede halve finale tussen Williams en Ding vanavond alleen maar tegenvallen… Toch?

(foto’s Higgins & Robertson © Eurosport Player)

Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:UK Ch’ship: Maximaal rendement voor Selby
Lees ook:China Open: Titelverdediger Robertson in finale
Lees ook:Shanghai Masters: Trump in topvorm naar finale
Lees ook:Neil Robertson eerste World Open-winnaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.