Dramatische nederlaag Haneveer tegen Song

Björn Haneveer is vanmiddag in de tweede kwalificatieronde van de Grand Prix op dramatische wijze uitgeschakeld door Liu Song. Na ruim vier uur snooker won de Chinees met 5-4. Haneveer miste een eenvoudige laatste blauwe bal in het enerverende slotframe, die hem de zege zou hebben opgeleverd.

Bij de stand van 65-55 in zijn voordeel lag blauw kort voor een hoekpocket, maar Haneveer trof de bal te vol. Song greep die laatste strohalm, potte de drie resterende kleuren en won het frame nog met 73-65.

grand prix qualifiers - haneveer out

…Haneveer heeft zojuist zijn matchbal gemist en beseft dat hij de partij gaat verliezen…

Haneveer zal met gemengde gevoelens terugdenken aan de partij, die overigens werd geleid door de Nederlandse referee Jan Verhaas. Hij scoorde bij vlagen voortreffelijk (breaks van 78, 89 en 57) en zijn safeties waren beduidend beter dan die van Song.

Toch slopen er geregeld overbodige missers in zijn spel, waarvan die blauwe wel de belangrijkste was. De eerste fout was echter een simpele bruine die hem onnodig het eerste frame kostte, 0-1. Met een break van 78 trok Haneveer de score echter meteen weer recht, 1-1.

Song scoorde aansluitend een serie van 66 en kwam opnieuw op voorsprong, maar dankzij sterk tactisch spel kon Haneveer met 2-2 aan het interval beginnen.

Na de hervatting kwam de Vlaming voor het eerst op voorsprong door de hoogste break (89) van de wedstrijd. Song won een taai zesde frame, waarna Haneveer er met een 57 vlot weer 4-3 van kon maken.

Song was bezig aan een serie van 64 in het achtste frame toen hij een eenvoudige framebal (zwart vanaf de spot) miste. Maar Haneveer kon die fout niet afstraffen, 4-4, waarna het beslissende negende frame noodzakelijk werd.

grand prix qualifiers - haneveer

…Het beslissende moment: Haneveer mist in het slotframe een cruciale pot op blauw…

Song, die in 2004 de eerste Chinese speler werd die zich voor een rankingtoernooi kwalificeerde (Welsh Open), speelt morgen in de derde ronde tegen de Schot Jamie Burnett.

(foto’s Haneveer © 110sport.tv livestream)

Lees ook:Haneveer struikelt in kwalificatie German Masters
Lees ook:White-wash voor Björn Haneveer
Lees ook:Haneveer walst over Preece heen
Lees ook:Haneveer spoelt nasmaak nederlaag weg met maximumbreak
Lees ook:White op topsnelheid naar tweede ronde Masters-qualifiers

3 reacties op “Dramatische nederlaag Haneveer tegen Song

  1. Martijn

    Star tafels in Prestatyn?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Jazeker! Alle ranking- en invitatietoernooien van World Snooker worden met ingang van dit seizoen op Star-tafels gespeeld. Dat is inclusief de qualifiers, dus ook bij Pontin’s (Prestatyn) en de World Snooker Academy (Sheffield) hebben ze nu Star-tafels staan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn

    Opmerkelijk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.