Haneveer spoelt nasmaak nederlaag weg met maximumbreak

haneveerHoe verwerk je een ongelukkige nederlaag het best? Nou gewoon, door enkele dagen later een maximumbreak te scoren! Björn Haneveer deed het gisteravond bij Trianon in Kontich tijdens het eerste A-rankingtoernooi van het gewest Antwerpen.

In de kwartfinale tegen Bert Van Tiggelen, die hij met 3-0 won, produceerde Haneveer de perfecte serie van 147.

Overigens was Mario Geudens hem eerder op de dag al bijna voorgegaan. Na 15 keer rood en 14 keer zwart ging het op de 15e zwarte mis. De break bleef dus op 113 steken.

Haneveer was drie weken geleden bij De Leug in Aartselaar ook al dicht bij een maximum geweest, maar miste toen, net als Geudens gisteren, de voorlaatste zwarte.

De Vlaamse prof was afgelopen dinsdag in Prestatyn, Wales, op dramatische wijze uitgeschakeld in de Grand Prix-kwalificatie door Liu Song.

Haneveer stond in die partij met 4-3 voor maar verloor nog met 4-5, waarbij hij de relatief eenvoudige laatste blauwe bal in het slotframe jammerlijk miste. Die zou hem de zege hebben opgeleverd.

Haneveer scoorde al vaker een 147 in officiële partijen. Hij presteerde het tegen Rafal Jewtuch tijdens het Europees kampioenschap in het Duitse Bad Wildungen in 2003 en tegen Kris Neyrinck tijdens het Belgisch kampioenschap in Alken in 2007.

Lees ook:Peter Bullen is de beste van België!
Lees ook:Dramatische nederlaag Haneveer tegen Song
Lees ook:Wie onttroont Geudens als Open Merode-kampioen?
Lees ook:Song bereikt meteen eindtoernooi German Masters
Lees ook:147 alarm! Haneveer maakt maximum in Vlaamse competitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.