Pak slaag voor John Higgins in Bangkok

Wereldkampioen John Higgins is het Sangsom 6-Red toernooi in Bangkok vandaag begonnen met een sensationele 5-0 nederlaag tegen Mohammed Sajjad uit Pakistan. Higgins verscheen veel te laat voor zijn partij waardoor de eerste drie frames zonder te spelen naar Sajjad gingen. Het vierde frame verloor de Schot met 68-0, en in het vijfde potte hij welgeteld één rode bal, 61-1.

Later op de dag herstelde Higgins zich in Groep C met een fraaie 5-1 zege tegen Matthew Stevens. Andere verrassende uitslagen van de openingsdag waren een 5-1 nederlaag van Jimmy White tegen Issara Kachaiwong in Groep E en een 5-2 overwinning van good-old Darren Morgan tegen Stuart Bingham in Groep F. Michael Holt was de eerste speler met een geslaagde 75-break, de maximale score in een frame met zes rode ballen.

Kijk hier voor een compleet overzicht van alle uitslagen en framescores. Het SangSom 6-Red toernooi duurt nog tot en met zondag.

Eveneens in Azië vindt dezer dagen de Beijing International Snooker Challenge plaats. Er zijn twee groepen van elk vier spelers. Stephen Hendry verloor vandaag zijn openingspartij met liefst 3-0 van Liang Wenbo, die een break van 123 produceerde. In dezelfde groep maakte Ali Carter korte metten met Jin Long, 3-0. In de andere poule liet Stephen Maguire zien dat de laserbehandeling aan zijn ogen hem niet heeft geschaad: hij gaf Marco Fu het nakijken, 3-0.

Ook dit toernooi in Peking duurt nog tot en met zondag, kijk hier voor de groepsindeling en de uitslagen.

Lees ook:Championship League: Higgins bereikt finalepoule
Lees ook:Ryan Day eerste OneForSeven-kampioen
Lees ook:Williams klopt O’Sullivan in century-festival
Lees ook:Selby en Walden in finale WK 6-reds
Lees ook:White als groepswinnaar door, Doherty naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.