Winnen in het hol van de leeuw

Het team van Rumworth Hall uit Bolton heeft de regionale snookerleague van Lancashire in Noord-West-Engeland gewonnen. Klinkt niet echt interessant, zou je denken. Maar toch: Rumworth Hall is het eerste snookerteam met louter Aziatische spelers dat een districtscompetitie in Engeland, de bakermat van de snookersport, weet te winnen.

Het vijfkoppige kampioensteam, bestaande uit Mebs Malji, Oz Badat, Ariff Patel, Sultan Laljee en Akky Juneja, speelt al sinds 2000 samen, eerst voor The Baltry in Bolton, sinds 2005 voor Rumworth Hall.

Aanvoerder Ariff Patel, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten en werkzaam als milieuconsultant in Bolton, hoopt dat het goede voorbeeld van zijn team veel andere Aziaten in Engeland stimuleert om ook competitie te gaan spelen:

“Ik hoop dat nu meer Aziaten snooker gaan spelen in hun plaatselijke league. Er zijn veel jonge Aziaten maar ook ouderen die geregeld een partijtje spelen in de snookerclub maar die zelden aan de competitie meedoen. Ik denk, als wij kunnen winnen, kunnen anderen dat ook.”

(bron: The Asian News)

Lees ook:SnooKort: België in halve finale EK-Teams
Lees ook:Snooker krijgt eigen variant van Ryder Cup
Lees ook:Engeland en Noord-Ierland winnen Legends Cup
Lees ook:Speler pot 5000 ballen binnen 12 uur voor goed doel
Lees ook:Hoe is het toch met Karin van der Made?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.