Dag 5 op het EK Snooker in Praag, Jans scoort 100-break

 Een flink aantal Nederlandse en Belgische spelers had een dagje vrij gisteren op het EK snooker in Praag. Wendy Jans kwam wel in actie, zij scoorde een mooie 100-break tegen haar Poolse tegenstandster. 

ibsf worlds 2013 - jans-chunxia

Gingen zaterdag nog alle partijen verloren voor het Nederlandse team, zondag was het netto resultaat positief, al was dat kantje boord. Rene Dikstra moest aantreden tegen Kacper Filipiak uit Polen. Kacper pakte de eerste twee frames met breaks van 63 en 99. Het derde frame ging lang gelijk op, maar helaas voor Rene pakte de Pool de laatste kleuren en won daarmee het frame. Het vierde frame ging ook naar Kacper met een 77 break zodat de einduitslag 4-0 werd in het voordeel van de Pool.

Bij de Masters behield Joris Maas zijn ongeslagen status door met 3-0 te winnen van de Schot Hugh Adams. Volgens Joris was het niet al te best maar de punten waren wel weer binnen.

Kevin Chan trof bij de Masters de Italiaan Davide Coltro, een directe concurrent voor de 3e plek in de poule. Ging het eerste frame nog gemakkelijk naar Kevin, voor het tweede frame was al een “steal” nodig op de laatste 3 kleuren. Het derde en vierde frame waren voor de Italian met goed spel. Met tactisch spel en een paar kleine breaks trok Kevin uiteindelijk aan het langste eind in het beslissende frame.

Richard van Leeuwen en Manon Melief waren vrij.

(bron)

Voor het Belgische team kwam bij de heren alleen Jurgen van Roy vandaag in actie. Hij won met 4-1 van de Tjech Jindrich Prchal. Bij de Masters kwam alleen Alain Vandersteen in actie, hij won met 3-1 van Andrej Maksimov uit Litouwen.

Wendy Jans had een prima dag, zij won met 3-0 van Małgorzata Sikorska uit Polen en wist in het tweede frame een 100-break te scoren. Ook Melissa Eens wist een winstpartij op het bord te zetten. Zij won met 3-0 van Eva Maskova uit Tsjechië.

Tomasz Skalski, Jurian Heusdens en Yvan van Velthoven kwamen niet in actie.

Lees ook:EK start succesvol voor Nederlandse en Belgische ploeg
Lees ook:1e seniorentoernooi prooi voor Roeland Melief
Lees ook:Kevin Chan wint seniorentoernooi in Vlaardingen
Lees ook:EK-amateurs: Spanning neemt toe
Lees ook:Jans uitgeschakeld op EK 6-reds door uiteindelijke kampioen Baranowski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.