Jans uitgeschakeld op EK 6-reds door uiteindelijke kampioen Baranowski

Wendy Jans heeft bij de laatste 16 op het EBSA Europees Kampioenschap verloren met 4-3 van de uiteindelijke kampioen: Mateusz Baranowski uit Polen. Jans had bij de laatste 32 de Fransman Stephane Ochoiski verslagen met 4-2, maar struikelde daarna over de 18-jarige Pool.

1908317_243935589133247_549965297491795512_n

Baranowski ging in één ruk door naar de finale, daarbij onder andere zijn landgenoot en oud-professional Kacper Filipiak achter zich latend, net als Wayne Brown uit Engeland.

In de finale trof hij Baranowski Lukas Kleckers uit Duitsland, die gisteren in de poulefase al aantoonde een van de favorieten te zijn. Deze jonge Duitser versloeg Alex Taubman uit Wales, Rodney Goggins uit Ierland, Brian Cini uit Malta en in de halve finale Ivan Kakovsky, een 17-jarige Rus.

In de finale kwam Baranowski 3-0 voor te staan, maar met onder meer een 67-break weet de Duitser zich terug te vechten. In de decider trok Baranowski echter aan het langste eind.

Voor de vier halve finalisten ligt een deelnamebewijs te wachten om mee te doen aan het WK 6-reds van World Snooker.

Morgen volgt nog de European open, wat over twee dagen gespeeld gaat worden. Naast de vier spelers uit Nederland (Peter Bertens, Kevin Chan, Manon Melief en Sander Tierolf en natuurlijk Wendy Jans, zal ook Joris Maas uit Nederland hier aan mee doen. Klik hier voor het speelschema en de livescoring.

Lees ook:Jans en van Roy door naar kwartfinale
Lees ook:Wendy Jans opnieuw wereldkampioen snooker
Lees ook:Leef live mee met Stolk, Brecel en Jans!
Lees ook:Wendy Jans: “Mijn ervaring gaf de doorslag”
Lees ook:Eerste finalisten BK bekend: Van Velthoven uitgeschakeld, Jans op koers naar 13e titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.