Reactie KNBB – sectie snooker op open brief Pompadour

De a.i. voorzitter van de KNBB sectie snooker, Maruschka Poismans, heeft mij gevraagd om haar reactie op de open brief van Martijn Adam ook hier te plaatsen.

Beste Martijn,

Naar aanleiding van jouw open brief wil ik, namens het bestuur, graag reageren. Al moet ik wel bekennen dat ik het jammer vind dat je deze brief via snookerblog publiceert, en ons niet persoonlijk benaderd hebt.

Ik krijg het idee dat de sanctie die de sportcommissie Pompadour 1 heeft opgelegd, de druppel is geweest die bij jou, en sommige van jouw teamgenoten, de emmer heeft doen overlopen. Jouw team kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Dan wordt er vanuit het bestuur gekeken naar de gang van zaken, en wordt de gegeven sanctie al dan niet aangepast of verworpen. Inhoudelijk zal ik in ieder geval niet op deze zaak ingaan, daar is snookerblog niet de geschikte plek voor.

logo knbb

Maar buiten de huidige perikelen zijn er meer zaken waar je, opmakend uit je brief, problemen mee hebt.
Je bent niet tevreden over hoe de leden van de sportcommissie hun werk doen. En ook mijn bestuurscollegae en ik worden hard aangepakt. Misschien iets te hard? Ik ga niet ontkennen dat er in het verleden beslissingen zijn genomen die anders aangepakt hadden kunnen worden. Tevens ga ik niet zeggen dat er nooit meer verkeerde beslissingen genomen zullen worden. Al spreekt het voor zich dat dit dan niet onze bedoeling zal zijn.

Wat ik wel kan melden is dat wij een nieuwe weg zijn ingeslagen. Om de bezettingsgraad aan de snookertafels te verhogen hebben we er bewust voor gekozen om, meer dan voorheen, aandacht aan de jeugd te geven. We kunnen echter niet zomaar een blikje spelers open trekken, en ervoor zorgen dat morgen alle snookercentra gevuld zijn. Hoe graag wij dit ook zouden willen, het heeft tijd nodig.

Afgelopen jaar zijn er onder andere enkele spelers via de EBSA opgeleid tot coach, dit om de kwaliteit en kwantiteit te verhogen. In juni is er een start gemaakt met het organiseren van kadettentoernooien (speciaal voor de jeugd t/m 12 jaar). Aan deze toernooien kunnen kinderen met én zonder ervaring deelnemen, en worden ze op een speelse en leerzame manier begeleid om hun enthousiasme (nog meer) te wekken. Maar het zou niet realistisch zijn om te denken dat we hierdoor direct forse toename van het aantal (jeugd)leden mogen verwachten.

knbb-ebsa - coaching

Nogmaals dit heeft tijd en energie nodig. Energie die geleverd wordt door werknemers van het bondsbureau, leden van de sportcommissie, het bestuur en andere vrijwilligers. En ik ben dan ook erg dankbaar dat deze mensen hun steentje bijdragen aan snooker binnen Nederland zonder daar eigenbelang bij te hebben.

Al deze mensen werken samen om de snookertoekomst binnen Nederland garant te stellen. Jouw/jullie input is daarbij van groot belang. Ondanks dat ik die input via deze weg persoonlijk niet de beste vind, waardeer ik jouw reactie wel. Het toont aan dat je betrokken bent bij de sport, en dat geeft ons als bestuur motivatie om door te gaan.

Met sportieve groet,
Maruschka Poismans
a.i. Voorzitster KNBB – sectie snooker

Lees ook:Verklaring KNBB aangaande uitgestelde eredivisiewedstrijd Amigio 1/Inpower
Lees ook:Persbericht aangaande bezwaar uitstel wedstrijd Amigio
Lees ook:Wie gaat er naar Cyprus?
Lees ook:Chamberlain stapt uit WPBSA-bestuur, Verhaas stelt zich verkiesbaar
Lees ook:Zijn er snookerspelers in een rolstoel in Nederland?

11 reacties op “Reactie KNBB – sectie snooker op open brief Pompadour

  1. Gerben

    Ik vind het heel jammer dat de knbb sectie snooker haar leden niet serieus neemt. Deze brief is nogmaals een duidelijke bevestiging van wat ik eerder al heb gezegd “Iedereen kan barsten”. We doen wat voor de jeugd (prima) maar verder doen we niks. Dat is toch niet te geloven. Als Knbb zou je juist ook zorg moeten dragen voor je draagvlak en daarmee opbouwen. Ik mis visie.. passie en gedrevenheid om snooker in Nederland op de kaart te zetten. Ik mis inhoudelijke communicatie met spelers en zaalhouders zijn uit mijn conclusie met volgens de knbb onbelangrijk. De Knbb heeft haar eigen ‘plan’ en daar kunnen we blijkbaar niets tegen in brengen. Na dit seizoen zeggen wij (2) ons lidmaatschap van de Knbb op en gaan we uiteraard lekker door met snookeren want daar ligt ons hart. In mijn geval is dat met en via de NNRS. We gaan er alles aan doen om snooker in het Noorden levendig te houden. Hier zou de knbb een grote bijdrage aan mee kunnen en moeten leveren. Het huidige bestuur is dit absoluut niet van plan en dat vind ik heel treurig en triest. De NNRS blijft in de Knbb geloven maar wij als spelers en leden hebben er eerst helemaal genoeg van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. davith-denes

      wat er al jaren aan de gang is word voor velen nu echt zichtbaar…het noorden des lands word vergeten( wij merken het vaak met teamcompetitie)…terwijl het daar is begonnen met de destijdse toppers…duut,bij de leij, oenema, de boer etc.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Martijn

      Het is in elk geval niet alleen de KNBB, de VK kopt vandaag:

      ‘Het Noorden is opgegeven’.

      Sorry…

        /   Beantwoorden  / 
  2. dRies

    Gerben je typt dat de bond zegt “iedereen kan barsten”, maar volgens mij heb jij moet je het verhaal nog eens goed lezen. En ik zie overigens nergens staan dat er niets gedaan wordt voor niet jeugdspelers. Jij bent schijnbaar niet op de joogte van alle toernooien voor de spelers en senioren die regelmatig door echte snookerliefhebbers en vrijwilligers georganiseerd worden.

    Jij zegt dat je visie, passie en gedrevenheid mist? Dat is duidelijk. Jij mist dat inderdaad anders zou jij ipv klagen zelf ook meehelpen om het leuk er te maken. Gelukkig zijn er bij de bond wel mensen, vrijwilligers die dat wel hebben.
    Het lijkt wel alsof snookerblog alleen maar een plek is waar er vooral door haters geklaagd kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. davith-denes

      ok ok ja er word dan wel door bepaalde mensen binnen de knbb dingen gedaan maar het moet als team gaan ieder moet er toch achter staan waarom werk je dan bij de knbb…en ja er worden jeugdtoernooien gehouden en clinics maar soms is de animo ver te zoeken…

        /   Beantwoorden  / 
    2. Gerben

      Je hebt het zo mis Dries. Juist het tegenovergestelde is waar. Daar waar de knbb niet komt en wel zou moeten zijn daar zijn de echte vrijwilligers bezig om het snooker interessant te houden voor de spelers en de zaalhouders omdat ze niet willen dat het snooker in die delen van Nederland naar de bliksem gaan omdat de Knbb nog steeds niet door heeft dat ze een Landelijke bond is.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Dutchnugget

    Hmm,Als groot snookerfan vind ik het jammer de 3 artikelen over dit onderwerp te moeten lezen.
    Goed laat ik dan een paar adviezen geven.
    Vooraf wil ik wel stellen dat ik niet van de KNBB of enige andere bond ben.
    Ook speel ik niet in de competitie,wel snooker ik al heel veel jaren met veel plezier.

    -Waarom een vaste speeldag? geef de teams een bepaald aantal dagen om een wedstrijd te spelen,bijvoorbeeld van Vrijdag T/M Zondag.
    Misschien deze dagen zelfs in dagdelen opdelen (morgen,middag,avond)
    Hierbij stelt de uitspelende ploeg een dag voor,mailt deze naar de tegenstander.
    Gaat deze akkoord dan bevestigen ze dit met een antwoord die zowel aan die uitspelende ploeg en de KNBB.
    Gaan ze niet akkoord dan stellen ze een andere dag voor.
    Die op dezelfde wijze behandeld wordt.

    Klopt die termijn van 8 dagen van tevoren waarop een wedstrijd bekend wordt?
    Zo,ja,dan verruimen naar minimaal 2 weken,maar nog eerder is beter.

    Ook merk ik dat er wrevel is over puntenvermindering als straf.
    Kan ik mij voorstellen,dit lijdt tot competitievervalsing.
    Geef liever een boete,die in een pot komt en deze pot komt weer ten goede aan het snooker.

    Verder wil ik de spelers erop wijzen dat het spelen in een competitie ook verplichtingen schept. (dit is bij elke sport zo!)

    Tot zover mijn poging om het snooker voor Nederland te redden.Graag gedaan!

      /   Beantwoorden  / 
  4. hackerhenk

    Dames,heren,jongens en meisjes.
    Dit gaat niet goed zo.We zitten/geraken in een neerwaartse spiraal met “het snooker” en het lijkt wel of er ineens een sneeuwbaleffect optreed.Zelfs de glazenwasser uit Rijswijk begint zich te roeren op snookerblog.Ben het niet eens met de a.i voorzitter dat dit niet de plek is om inhoudelijk op zaken in te gaan.Volgens mij is dit de enige site op het www waar over snooker in Nederland gesproken wordt.Wat betreft de sanctie:in welk reglement staat dit en door wie en wanneer is dit vastgelegd?
    Tegen David-Denes zeg ik:kijk de oude NOSB-plakboeken nog maar eens door.
    Hier laat ik het even bij in afwachting van evt. reacties.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      De regels inzake het uitstellen van wedstrijden in de eredivisie zijn 2 jaar geleden in samenwerking met het captainsoverleg van eredivisie teams tot stand gekomen. Vanuit dat overleg kwam het verzoek om deze regels strikt te handhaven. Het reglement is te vinden op:

      http://www.knbb.nl/php/download.php?ID=4325

        /   Beantwoorden  / 
      1. john

        Regels zijn door mensen gemaakt op basis van bevindingen en gebeurtenissen in het verleden.

        Om deze regels in het heden al dan wel/niet toe te passen of een uitzondering hierop te maken is aan diezelfde mensen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Django

        Het doorlezen van het reglement levert wel wat onduidelijkheid op. Termen en zinnen zijn slecht geformuleerd en dubbelzinnig op te vatten. Als voorbeeld:
        “Indien er toch voor wordt gekozen om een wedstrijd uit te stellen zonder dat er sprake is
        van overmacht, dient dit 48 uur voor aanvang van de wedstrijd schriftelijk te zijn
        aangegeven bij het bondsbureau van de KNBB op straffe van een heffing van 50,-, dan
        wordt de volgende straf opgelegd aan het team dat om uitstel heeft verzocht:”

        Het kost dus 50 euro als je het 48 uur van te voren schriftelijk hebt aangegeven ? Daarnaast weet je niet zeker of iets wel of geen overmacht is aangezien in de bepalingen voorbeelden van beide worden genoemd.

        En zo staan er nog al wat wankele zinnen in. Ongeacht de uitkomst van dit hele verhaal zou ik het reglement herzien en het helder en duidelijk opstellen.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.